Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Trabzonspor - Fenerbahçe maçı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un açıklamaları şöyle:

"Dünkü spor müsabakasından sonra gözaltılar gerçekleşti, Sahaya inen taraftarlar futbolculara yönelik saldırılar, sonrasın adli soruşturma başlatıldı. Şu ana kadar 38 kişini kimlikleri tespit edildi, 12 kişi gözaltına alınmıştı.

Kamera görüntüleri izlenerek kimler burada kusurluysa adli soruşturma Cumhuriyet savcılığımızın yapacağı soruşturma sonrası çıkacaktır. Futbolcularla ilgili soruşturma söz konusu değil.

Bazı sosyal medya hesaplarında futbolculara yönelik soruşturma yapılacağına yönelik algı oluşturulmuş, böyle bir şey söz konusu değil."

FENERBAHÇE'NİN AÇIKLAMASINA CEVAP

Fenerbahçe'nin açıklamasıyla ilgili konuşan Bakan Tunç, "Futbolculara yönelik bir soruşturma yok. Orada bir yanlış anlama söz konusu. Bizim böyle bir beyanımız olmadı. Sosyal medyadaki paylaşımlardan kaynaklı bir yanlış anlama." ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Trabzon'da maç sonu olaylar için, "Trabzonspor-Fenerbahçe maçındaki olaylarla ilgili sahaya inen ve saldıranlarla ilgili görüntüler inceleniyor. Mevzuatımız gerekli cezaları öngörüyor. Buna rağmen 'Acaba para cezalarında, hapis cezalarında yeniden bir düzenleme ihtiyacı var mı, yok mu?' konusunu değerlendirdik. Bir taslak çalışmamız oluştu. Seçim sonrası Meclis'imizin takdirine sunacağız." açıklamasında bulundu.

"BUNU SİYASETE ALET ETMEK HİÇ DOĞRU DEĞİL"

"Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrasındaki olaylar) Bunu siyasete alet etmek bir kere hiç doğru değil. Bunu siyasete alet etmek bir kötü niyeti gösterir. Dolayısıyla ona da müsaade etmemek lazım. Mevzuatımız gerekli cezaları öngörüyor."

"İKİ TARAFIN DA SPORCULARI TARAFINDAN ARBEDELER SÖZ KONUSU"

"Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrasındaki olaylarda 12 kişi gözaltına alındı ve soruşturma başlatıldı. Sahaya inen ve saldıranlarla ilgili görüntüler inceleniyor. O görüntüler incelendiğinde iki tarafın da sporcuları tarafından karşılıklı arbedeler söz konusu, soruşturma devam ediyor. Bu görüntüleri değerlendirecek olan Cumhuriyet Savcılığı. Meşru savunmanın da ötesine geçip karşı tarafa zarar verecek kendi savunmanın ötesine giden bir durum söz konusu mu? Bir saldırı var mı? Taraftar da olsa futbolcu da olsa he iki taraf içinde bir suç işlenmişse soruşturulur."