Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu ekipleri, Ankara Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerin yaptığı çalışmalarda, kadınlara zorla fuhuş yaptıran çetenin izi sürüldü.

Fuhuş çete üyeleri

FUHUŞA ZORLANDIĞI BELİRLENDİ

Yaklaşık olarak 6 ay süren teknik ve fiziki takip sonucu, çete üyelerinin kent merkezinde saklandığı ikametlere şafak vakti eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda, biri kadın 8 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin, ailevi sorunları bulunan veya ekonomik olarak zor durumdaki kadınların çıplak görüntü ve fotoğraflarını çekerek şantajla fuhuşa zorladığı tespiti yapıldı.

8 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 8 kişi, hastanedeki sağlık kontrolleri sonrasında 'insan ticareti' ve 'fuhşa teşvik etmek, bunun yolunu kolaylaştırmak veya fuhuş için aracılık etmek yada yer temin etmek' suçlarından adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan zanlılarda çete lideri olan Osman K., ile Osman D. Muzaffer B. ve Erkan D. tutuklanırken E.K., E.G., S.B ile Y.B isimli kadın adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.