Kardeş ülke Azerbaycan'ın, 30 yıldır hasretini çektiği topraklarını geri almak üzere başlattığı seferberliğin zaferle sonuçlanmasındaki en büyük etkenlerden bir tanesi de Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) envanterinde yer alan, Baykar şirketinin üreticisi olduğu Bayraktar TB2 Silahlı İnsansız Hava Araçları'nın (SİHA), Azerbaycan ordusuna teslim edilmesiydi.

Ermenistan ordusunun korkulu rüyası haline gelen Türk İHA ve SİHA'lar, Dağlık Karabağ Savaşı'nın sonucunda belirleyici rol oynadı ve Türkiye'nin askeri alandaki başarısının dünyada büyük yankı uyandırmasına zemin hazırladı. Dünyadan pek çok basında, Türk SİHA'ların muazzam başarısına yer verilmeye devam ediyor.

FRANSIZ GAZETESİ YAZDI: TÜRK SİHA'LARI DÜNYA SAVAŞ TARİHİNİ DEĞİŞTİRDİ

Fransız gazetesi Le Monde'de Türk SİHA'larla ilgili çıkan bir haberde, üstün teknolojiye sahip askeri teçhizatın dünya savaş tarihini ne yönde değiştirdiğine ilişkin değerlendirmelere yer verildi. Türk SİHA'ların Libya, Suriye ve Dağlık Karabağ'daki gösterdiği başarıya yer verildi.

ERMENİSTAN ORDUSUNU 6 SİHA İLE YENDİLER

Söz konusu haberde, yalnızca 6 adet Bayraktar TB2 SİHA vasıtasıyla Ermenistan ordusunun mahvedildiğine yer verildi. Libya ve Suriye'de olduğu kadar Dağlık Karabağ'daki savaşta da büyük başarıya imza atan SİHA'lara karşı Rus savunma sistemlerinin işlevsiz kaldığı belirtildi. Haberde SİHA'ların gelecekteki savaşların nasıl olacağına dair ipucu verdiği belirtilirken, Avrupa'nın tüm bunlardan ders çıkarması gerektiğinin altı çizildi.


Haber düzenleme: Ecem Köksal