Fransız dergisi Charlie Hebdo, İslam karşıtı olmasıyla bilinmesinin üstüne alenen Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içeren bir çizimi derginin kapağı olarak yayımlamasıyla büyük tepki görmüştü. Gelen son dakika bilgisine göre dergi hakkında soruşturma başlatıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret içerikli yayınlar yapan Fransız dergisi Charlie Hebdo hakkında soruşturma başlattı.

DERGİYE TEPKİ YAĞMIŞTI

Söz konusu ahlaksız çizimin ardından Türkiye'den pek çok vatandaş bu duruma tepki gösterdi. Tepkisini ortaya koyanlar arasında AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun gibi isimler de yer aldı. 

Bakan Albayrak, mizah adı altında yapılan bu çizimin ahlaksızlık ve terbiyesizlik olduğunu vurguladı. İletişim Başkanı Fahrettin Altun da Fransa'yı "Batı'nın faşist kanadı" olarak betimleyerek bu tarz söylemlerin Başkan Erdoğan'ı yolundan döndüremeyeceğini vurguladı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de derginin ahlaksız kapak çalışmasına tepki göstererek kınama mesajı yayınladı. Charlie Hebdo dergisinin nefret üretim merkezi haline geldiğini belirten Çelik, bu tarz yayın politikasının fikir özgürlüğüne hizmet etmediğini, ancak inanç düşmanlığı olduğunu ifade ederek söz konusu zihniyetin tiksindirici bir boyuta geldiğini söyledi.