Fransız haber kuruluşu Le Point tarafından ele geçirilen bir nota göre, Fransa Başbakanı Élisabeth Borne, güvenlik açıkları nedeniyle bakanlar ve ekipleri için yaygın olarak kullanılan mesajlaşma uygulamaları WhatsApp, Telegram ve Signal'i yasakladı.

Konuyla ilgili 22 Kasım tarihli belgede "Bu dijital araçlar güvenlik kusurlarından yoksun değildir ve bu nedenle bunlar aracılığıyla paylaşılan konuşmaların ve bilgilerin güvenliğini garanti edemezler," ifadelerine yer verildi.

Borne, hükümetin bunun yerine Fransa'nın siber güvenlik gözlemcisi ANSSI tarafından onaylanan Fransız Olvid uygulamasını kullanmaya geçmesi için 8 Aralık'a kadar süre tanıdı.

 Fransa Dijital Bakanı Jean-Noël Barrot X'te "Ekibim ve ben Temmuz 2022'den beri kullanıyoruz. Aralık ayında tüm hükümet dünyanın en güvenli anlık mesajlaşma sistemi olan [Olvid]'i kullanacak." ifadelerine yer vererek söz konusu haberi doğruladı.

Devlet tarafından geliştirilen ve 2019'da başlatılan güvenli mesajlaşma ve işbirliği uygulaması Tchap'a da izin verilmektedir.

Hükümet daha önce siber güvenlik ve gizlilik kaygıları nedeniyle devlet memurlarına TikTok, CandyCrush ve Netflix de dahil olmak üzere her türlü sosyal medya platformu, oyun ve video izleme uygulamasını iş cihazlarından kaldırmalarını emretmişti.

 

 

KAYNAK: HABER7