Fransa'da aşırı solcu parti Boyun Eğmeyen Fransa Hareketi (LFI) lideri Jean-Luc Melenchon, son dönemlerde Fransa'da artan Müslümanlara yönelik nefrete sert tepki gösterdi. Ülkede laiklik adı altında Müslümanlara karşı nefretin var olduğunu belirten Melenchon, laikliğin anlamının dinlerden nefret etmek olmadığını vurguladı.

MÜSLÜMANLARA SAYGI DUYULMALI

Melenchon, söyleyeceklerinin bazı kimselerin hoşuna gitmeyeceğini bile bile söyleyeceğini vurgulayarak Fransa'daki İslam karşıtlığıyla ilgili açıklamalar yaptı. BFMTV kanalında konuşan Melenchon, son dönemlerde artan ırkçılık ve nefretin laiklik kılıfına gizlendiğini, ancak laikliğin bir dinden nefret etmek anlamında olmadığını açıkladı. 

Melenchon söyledikleriyle Müslüman vatandaşlardan nefret edilmesine karşı durduğunu ifade etti. 

 

150 BİN FRANSIZ İMZA VERDİ

Fransa 2022 Cumhurbaşkanlığı seçimindeki adaylığı için 150 bin Fransız vatandaşının imzasını aldığını söyleyen Melenchon, teröre karşı olan mücadelede de yöntemlerin artık değişmesi gerektiğini söyledi. Son dönemde Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve diğer siyasetçilerden gelen İslam'a yönelik açıklamalar, ayrıyeten uygulamalar sebebiyle Fransa'ya büyük tepki vardı.