Eline geçen her fırsatta ortalığı karıştırmaya çalışan Emmanuel Macron'a büyük darbeyi Fransa vatandaşları indirdi. Yapılan son anketlerdeki sonuçlar, Fransa hükümetine karşı olan güvenin ileri derece azaldığını gösterdi. Ankete katılım gösteren vatandaşların büyük bir bölümünün Macron'u gerçek bir lider olarak görmediği, Fransa'nın düzenini sağlayacak yeni birine ihtiyaç olduğunu düşündüklerini belirtti.

Yüzde 82'lik kısmı Fransa hükümetine güvenmiyor

Fransa'da Ipsos/Sopra Steria araştırma şirketinin ortaklaşa yaptığı kamuoyu araştırmasına katılım gösteren kişilerin yüzde 82'lik gibi ciddi bir oranla Macron'dan memnun olmadığı anlaşıldı. Araştırma sonuçları Pazartesi günü Le Monde gazetesinde yayınlandı. Katılımcıların yüzde 82'si, "ülke içinde düzenin sağlanması için gerçek bir lidere ihtiyaç olduğunu" bildirdi.

Geçtiğimiz yıla bakıldığında bu oranın yüzde 61 olduğu görülüyor. Fransa vatandaşlarının yüzde 61'lik kısmı Macron'u onaylamazken, bu oran yüzde 3'lük artış gösterdi.

KORONAVİRÜS YÖNETİM SÜRECİNDEN MEMNUN DEĞİLLER

Fransa vatandaşları Macron'un koronavirüs politikalarını tasvip etmiyor. Bu noktada halkın yüzde 52'si, pandemi sürecinde alınan tedbirlerin yetersiz olduğunu belirterek Macron'a güvenmiyor.

DOĞU AKDENİZ GERİLİMİ

Fransa'nın, provokasyon lideri Yunanistan'ın peşine takılıp Doğu Akdeniz'deki suyu bulandırma çalışmaları da halk tarafından hoş karşılanmıyor. Artan gerilime tepki gösterilirken Fransız L'Opinion gazetesi, Macron'un Doğu Akdeniz'deki tansiyonu düşürmesi gerektiğini yazdı.