Son dönemlerde İslam ve Türkiye karşıtı söylemlerle gündeme gelen Fransa, İzmir'de meydana gelen depremle ilgili Twitter üzerinden bir mesaj yayınladı. Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin tarafından yayınlanan mesajda, hem Türkiye hem Yunanistan'dan hissedilen depremle ilgili Fransa'nın ülkelere gereken desteği sağlamaya hazır olduğu belirtildi.

 'Fransa, Türkiye ve Yunanistan'ın yanındadır'

Darmanin, mesajında depremi korkunç bir sınav olarak nitelendirerek Fransa'nın Türk ve Yunan halklarının yanında olduğunu belirtti. Ülkelerin hükümetlerinden talep gelmesi durumundan Fransız yardımlarının bölgeye gönderileceğini belirtti.

Yunan Bakan Dendias da destek vermişti

Bundan önce depremle ilgili Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu arayan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias da Yunanistan'ın Türkiye'ye yardım etmeye hazır olduğunu söylemişti. Dışişleri Bakanlığı tarafından konuya ilişkin, "Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, Sayın Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nu aramış ve geçmiş olsun dileklerini iletmiştir. İki Bakan ihtiyaç olması halinde karşılıklı yardım ve desteğe hazır oldukları ve temasta kalacakları hususunda teyitleşmişlerdir." açıklaması yapıldı.