İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, Avcılar'da 4 metrobüsün çarpıştığı ve 99 kişinin yaralandığı kaza sırasında konserde olduğu, kazayı öğrenmesine rağmen 4.5 saat daha konserde kalmaya devam ettiği öne sürüldü.

Sabah gazetesi, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'yla ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya attı.

Gazete, İmamoğlu'nun, Avcılar'da meydana gelen metrobüs kazasının olduğu saat 18.48'de Eyüp Kemerburgaz Kent Ormanı'nda düzenlenen Madrigal ve Can Ozan'ın konserine gittiği, Avcılar'da can pazarı yaşanırken konseri dinlemeye devam ettiği, 4.5 saat sonra konser alanından ayrıldığı ifade edildi.

İmamoğlu'nun, kazadan 5.5 saat sonra sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki resmi hesabından kazayla ilgili paylaşımda bulunması da dikkat çekti.

VATANDAŞLARDAN TEPKİ

Kazazede vatandaşlarla, seferler durduğu için metrobüs duraklarında mahsur kalan yolcuların, İBB'nin yetersiz müdahalesi nedeniyle İmamoğlu'na tepki göstererek istifa çağırdı.

ŞOFÖR FENALAŞIP KARŞI ŞERİDE GİRDİ

Metrobüs kazasının, şoför Mahsun Kibar'ın aniden fenalaşarak karşı şeride geçmesi sonucu meydana geldiği belirtildi. Görgü tanıklarının ifadesi ve araç içi kamera kayıtlarına göre, Küçükçekmece yönünden gelen metrobüs sürücüsü Mahsun Kibar fenalaşarak karşı yöne geçip Levent T.'nin kullandığı metrobüse çarptı. Kazanın öncesinde yaşananlar araç içi kamerasınca görüntülendi. Görüntülerde metrobüsün sürücüsü Kibar'ın kaza öncesinde, "Ben çok kötü oldum. Ambulans çağırın bana. Çok kötü oldum" dediği duyuluyor. Görüntülerde, şoförün elini başına götürüp alnını tuttuğu ve seyir halinde olduğu şeritten çıktığı görülüyor.

'BİR RAHATSIZLIĞI YOKTU'

Sürücü Mahsun Kibar'ın kardeşi Fatih Kibar da Sabah gazetesine konuştu: "Ağabeyim 10 yılı metrobüs olmak üzere 17 yıllık şoför. Şimdiye kadar bilinen bir rahatsızlığı yoktu. Sefer halindeyken, 'Ben iyi değilim, ambulans çağırın' dediğini öğrendik. Sonra kaza meydana gelmiş. İç kanama şüphesiyle yoğun bakımda."

Kibar'ın tedavi sürecini yürüten Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Yoğun Bakım Uzmanı Kadir Bulut ise, "Hastamızın genel durumu iyi, bilinci açık. Gerekli kontroller yapıldı. Bir operasyon durumu söz konusu. Ameliyatın ardından durumu tekrar değerlendirilecek" dedi.