Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Yüreği de sevdası da davası da Ağrı Dağı'ndan yüce insanların memleketi Ağrı'da bugün bir kez daha sizlerle birlikte olmaktan memnuniyet duyuyorum. Bin yıllık vatanımız Ağrı, asırlarca irfanımıza, kültürümüze, değerlerimize dağı gibi yüce bir gönüllülükle sahip çıktı. Bu şehrin insanları çalışkanlıklarıyla, sabırlarıyla, duruşlarıyla farklarını gösteren birer metanet abidesidir. Gezişine kurban olduğum b kardeşlerim 2019'da tercihini AK Parti'den yana yaparak muhabbettimize karşılık vermişti. Mayıs ayı seçimlerinde arzu ettiğimiz neticeleri alamamış olsak da 31 Mart'ta tercihini AK Parti'den yana yapacağına inanıyorum.

"CHP'Yİ YEDEK TEKERLEK YAPACAK DURUMA DÜŞTÜLER"

Her safhasını milletimizle birlikte verdiğimiz bu mücadelenin en yakın şahitlerinden biri Ağrı'dır. Şimdi yine birileri çıkmış tek parti faşizmini hortlatmak için can atan CHP ile bir olup sizlerin iradesine ipotek koymaya çalışıyor.

Dün silah zoruyla yaptıklarını bugün örtülü baskıyla, gizli saklı ittifaklar kurarak gerçekleştirmenin gayreti içindeler. CHP'yi bile yedek tekerler yapacak duruma düştüler.

Tüm kalkınma alt yapısıyla artık yepyeni bir Türkiye var. Dün Ağrı; Ankara'ya, İstanbul'a, Antalya'ya, dünyaya da çok uzaktı. Bugün ise Türkiye'nin ve dünyanın her yeri Ağrılı kardeşlerim için adeta bir adım mesafede. Geçmişte maval okuyarak sizlere başka bir dünya fotoğrafı çizenlerin gerçek niyetleri yaşanan her gelişmeyle bir kez daha ortaya dökülüyor.

"KENDİ İKBALLERİNİ KURTARMANIN PEŞİNDELER"

Sırtını örgüte dayayan siyasi temsilciler de İstanbul ve diğer başka yerlerde kirli pazarlıklarla kendi ikballerini kurtarmanın peşindeler.

CHP'li belediye başkanlarının ırkçılık ve ayrımcılık kokan söylemlerine ses çıkarmayanlar mı sizin hakkınızı savunacak? Ağrı’yı ve bu bölgeyi arka bahçeleri olarak kabul edip, batıya şirin gözükmek için kendi ülkesine saldırılar yapanlar mı Ağrılı kardeşlerimin geleceğini inşa edecek?

Hiç bunların iradenizi istismar etmeyi amaçlayan turistik geziler haricinde samimiyetle halinizi sormak için Ağrı’ya geldiğini gördünüz mü? Şu ulu Ağrı dağına, Aladağlara teröristlere selam vermek dışında hayırlı bir nazarla bakanı gördünüz mü?"

"DARBECİLERDEN, VESAYETÇİLERDEN HESAP SORDUK"

Unutmayın başka Ağrı yok. Başka Türkiye yok. Önümüze çıkan fırsatları ve imkanları en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Kardeşlerim, Cumhuriyet tarihi boyunca milletimizin her kesimi gibi Ağrılı kardeşlerimizin de yaşadığı sıkıntılar yok mu? Elbette var. Ama bunların hiçbiri sizin üzerinizden sergilenmeye çalışılan kirli senaryoların bahanesi olamaz. Üstelik biz darbecilerden, vesayetçilerden, işkencecilerden hesap sorarak milletimizin bu dönemle hesaplaşmasını gerçekleştirdik. Hükümette olduğumuz 21 yılı aşkın süre boyunca bu ülkenin her eksiği gibi sizlerin hak, özgürlük, refah beklentilerinizi karşılamak için çalıştık.

Türkiye Yüzyılı’yla dünyanın en güçlü ülkeleri arasında yerimizi almaya hazırlanıyoruz. Bu vizyonu da Ağrı’yla birlikte hayata geçirelim istiyoruz. Onlar ne yapıyor? Birbirleriyle kavga etmekten, pazarlık etmekten, birbirlerine çalım atmaktan ülkeye ve millete dair herhangi bir meseleyi gündemlerine almaya vakitleri yetmiyor.

MUHAFELETE 'SIFIR SONUÇLU SİYASET' GÖNDERMESİ

Bunların hepsini bir araya toplayın sonra çarpın, bölüm, çıkartın, ne yaparsanız yapın geriye kalacak olan hep sıfır olur. Sıfır sonuçlu siyasetin de ne ülkeye ne millete faydası dokunur. İşte bunun için biz hep eser ve hizmet siyaseti diyoruz."

AĞRI'DA YAPILANLAR

Eğitimde 5 bin 232 adet yeni derslik inşa ettik. İbrahim Çeçen Üniversitesi’ni şehrimize kazandırdık. Ağrı’ya yüksek öğretim yurtları açtık. 43 spor tesisi inşa ettik.

Sağlıkta Tatnos Hastanesi başta olmak üzere 15 hastane dahil 77 sağlık tesisini şehrimize kazandırdık. Çevre ve Şehircilikte TOKİ aracılığıyla 4 bin 240 konutu tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettik.

Ağrı’daki 5 millet bahçemizden 4’ünü bitirdik. 16 km’den devraldığımız bölünmüş yol uzunluğunu 4 bin 500 km’ye çıkardık.