Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, resmi konutunda yaşamasına karşın her ay ailesinin kahvaltı masrafı olarak 300 euro ödeme talep etmesi nedeniyle zor günler geçiriyor.

Muhalefet konuyla alakalı olarak Başbakan'ı eleştirirken, 35 yaşındaki Marin ise, bu ek ödemenin önceki başbakanlara da verildiğini savundu. Marin, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Başbakan olarak ben ne bu ödeneği talep ettim ne de bu hususta bir karar verdim" şeklinde konuştu.

ANAYASAYA AYKIRI OLABİLİR

Finlandiya basınına konuşan hukukçular, vergi mükelleflerinin ödediği parayla başbakanın kahvaltısının ödenmesinin ülkenin anayasasına aykırı olma ihtimalini söyledi. Konuyla alakalı tahkîkat başlatan Finlandiya Polisi'nden yapılan açıklamada, "Başbakanlık ödeme kanunundaki maddelerin buna izin vermediği gördüğünüz durumda Başbakan’a birtakım yemekler için geri ödeme yapılmış" denildi.

Dedektif Teemu Jokinen, tahkîkatnın Başbakanlık bürosundaki karar verici konumdaki idari personele odaklanacağını ve Başbakan ile bağlantılı olmayacağının altını çizdi.

Başbakan Marin ise tahkîkatı memnuniyetle karşıladığını ve tahkîkat sürecinde ödemeyi talep etmeyeceğini ifade etti.