-Fındık, vücuttaki damarların tıkanmasını önleyici bir özelliğe sahiptir. Uzmanlar, her gün bir avuç fındık tüketmenin damar yolları üzerinde olumlu etkisi olduğunu söylüyor.

-Kabızlık ve ishal gibi şikayet edilen hastalıkların oluşumunu önler. Aynı zamanda fındık, bağırsakların düzenli bir şekilde çalışmasına yardımcı olur. Gaz oluşumunun önüne geçer.

-Mide sağlığını korumada oldukça etkilidir.

-Vücutta zararlı olan hücrelerin dışarı atılmasında oldukça etkilidir.

-Fındık, magnezyum ve kalsiyum bakımından zengin olduğu için kemiklerin güçlenmesini sağlar. Eklemlerin daha sağlıklı hareket etmesini, kişinin daha dinç olmasını ve gün boyu bu dinçliği korumasını sağlar.

-Beyindeki sinir kısımlarını harekete geçirir. Psikolojik sorunların oluşumunu önler ve kişinin daha mutlu olmasını sağlar.

-Vücuttaki yağların yakımına yardımcı olur. Dolaylı yollardan da olsa zayıflamayı hızlandırır. Fındığın tok tutma özelliği sayesinde kişi daha uzun süre tokluk hisseder ve sağlıklı beslenmeye yardımcı olur.

-Çiğ fındık, kavrulmuş fındığa göre çok daha faydalıdır.

-Diyabet oluşumunun önlenmesini sağlayan fındık, aynı zamanda kan basıncını da dengede tutar.

Fındık Ne Kadar Yenmelidir?

 Her şeyin fazlası zarar olduğu gibi fındığın da aşırı tüketimi çeşitli sıkıntılara yol açabilir ve kilo almanıza neden olabilir. Bu nedenle uzmanlar her gün bir avuç fındık yemenin ideal olduğunu belirtiyor. Her gün bir avuç fındık yemek, kalp ve damar hastalıklarının önlenmesine yardımcı olur.