haber7.com'un haberine göre; Sosyal medya kullanıcıları, İsrail'in Filistin'in Gazze kentine yönelik yoğun bombardımanının ardından Filistin yanlısı içerikleri nedeniyle paylaşımlarının ve hesaplarının kaldırıldığından ya da askıya alındığından şikayetçi.

Tunus'ta hesapları alıkonulan ve/veya kısıtlananlar arasında Must Last olarak da bilinen Louay Cherni, fenomenler Khoubaib Jebabli, Nourchene Cheguenni ve Mariem Debbagh yer alıyor.

Başka ülkelerdeki çoğu kişi de Instagram hesabından yapılan Filistin yanlısı gönderilerden sonra paylaşımların artık herkes tarafından görülemediğini doğruladı.

Dünya çapında, İsrail'in Gazze'ye yönelik devam eden savaşıyla bağlantılı Filistin yanlısı yüzlerce popüler hesap da kısıtlandı ya da kaldırıldı.

Taciz korkusuyla isminin açıklanmasını istemeyen Tunus merkezli bir Instagram kullanıcısı, Carthage Magazine'e Gazze ve Filistin'le ilgili birkaç hikaye paylaştığını ve bunların sadece birkaç saat içinde çok az sayıda görüntülenme aldığını söyledi.

Bazı Instagram kullanıcıları da hesaplarına getirilen kısıtlamalardan ve canlı yayın yapamamaktan şikayetçi.

Binlerce Filistin destekçisi sosyal medya paylaşımlarının, paylaşımlar platformların kurallarına uygun olsa bile, bastırıldığını ya da Facebook ve Instagram'dan kaldırıldığını söylüyor.

Pek çok kullanıcı takipçilerinin paylaşımlarına yorum yapmalarının ve paylaşımlarını paylaşmalarının engellendiğini iddia ederken, bazı kullanıcılar da Gazze ve Filistin'le ilgili Instagram 'Hikayeleri'nin görüntülenme sayılarının önceki Hikayelere kıyasla büyük ölçüde düştüğünü ileri sürdü.

İki sosyal medya platformunun da sahibi olan Meta, bu paylaşımlardan bazılarının şirketin sistemlerinde kazara oluşan bir hata nedeniyle gizlendiğini söyledi. Kullanıcılar özellikle, birçoğu İsrail hava saldırıları nedeniyle yerlerinden edilen, yaralanan ya da hayatını kaybeden Filistinli sivillere destek paylaşımlarının platformlardan gizlendiğini söyledi.