MOSSAD'ın casusluk ağına çalışan isimler, genellikle Müslüman ülkelerden hatta Filistinlilerden seçildi. Bu kişilerden biride Üniversiteli Muhammed Salhab oldu.Salhab'ın kendisini 'Filistin destekçisiyim' ve 'Mescid-i Aksa fedaisiyim' diye tanıttığı ortaya çıktı. MİT tarafından yakalanan ajanın arkadaşı ev arkadaşı çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İsrail'in istihbarat kuruluşu MOSSAD, kendi ağı için bilgi ve para toplama karşılığında özellikle Müslüman ülkelerden kendi adına çalışacak isimleri seçiyor. Bunlardan birisinin de Filistin destekçisi olduğunu paylaşımlarında ve sosyal hayatında Filistin destekçisi olduğunu söyleyen Muhammed Salhab olduğu ortaya çıktı. Salhab MİT operasyonuyla yakalandı.

Filistinli olan Muhammed Salhab, Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 6. sınıf öğrencisiydi. 3 Eylül 2021'de "Cumaya gidiyorum" diyerek evden çıkan Salhab, o günden sonra ondan hiçbir şekilde haber alınamadı.

MİT'in çalışmalarda Filistinli Muhammed Salhab'ın İsrail için para karşılığı casusluk yapan 15 kişiden biri olduğu ortaya çıktı. Kendini Mescid-i Aksa fedaisi olarak tanıtan Muhammed, MİT'in 2021'de düzenlediği operasyonda yakalandı.

Ajanların, yalnızca Türkiye'de Konya ve İstanbul merkezli üç hücreye bölündüğü ve her birinin de Filistin destekçisi adı altında çalıştığı ortaya çıktı. Ajanların, Filistin'e destek kisvesi altında özellikle Müslüman ülkelerde gösteriler yaptığı ve sloganlar attığı ancak MOSSAD adına para karşılığı casusluk için çalıştığı belirtildi.

Muhammed Salhab'ın Konya'daki ev arkadaşı Amr Mansour, ajanlık yapan arkadaşıyla ilgili konuştu. Sözde Filistin destekçisi olan ancak MOSSAD'a çalışan Salhab ile 1,5 yıl birlikte kaldığını söyleyen Amr Mansour, şu açıklamalarda bulundu;

Bu süre içerisinde Muhammed'in hiçbir hareketinden şüphelenmedim. 1,5 yıl beraber kaldık. İstanbul merkezli eğitim-danışmanlık merkezini ben kurdum. Birkaç ay birlikte çalıştık sonra o derslerinin yoğunluğu nedeniyle ayrıldı. Resmi olarak Muhammed'in şirkette bir alakası yoktu. Salhab'ın İsviçre'ye gittiğinden haberim vardı. Hatta ailesinin de haberi vardı.

Muhammed Türkiye'deki eğitiminden sonra uzmanlık eğitimi için Avrupa'ya gitmek istiyordu. Bunun için de Avrupa'da bir dernekle irtibata geçmişti. Arkadaşlarına da o dernekle görüştüğünü söylemiş. İtalya'da eğitim görmek istiyordu. Böyle bir hayali vardı. Maddi durumu gayet iyiydi. Ailesinin de Filistin'de maddi durumu iyiydi. Ben aileyi Filistin'den de tanıyorum. Ailesinden gelen 500 doların yarısını ihtiyacı olan öğrencilere verirdi.

 

KAYNAK:yeniakit.com