Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al-Sani ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Çavuşoğlu burada yaptığı açıklamada, "Filistin davasını birlikte savunmaya devam edeceğiz" dedi.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar:

"Güncel konularda kardeş Katar'la görüşlerimiz örtüşüyor o yüzden bölgesel konularda yakın ilişkilerimiz var. Son konular hakkında da kardeşim Şeyh Muhammed'e bugün bilgiler verdim. Ukrayna, küresel enerji krizi, Libya, Ortadoğu'daki gelişmeleri ele aldık."

FİLİSTİN DAVASI

Filistin davasını birlikte savunmaya devam edeceğiz. Dün Cezayir'de bu vesileyle Filistinli gruplar arasında yapılan ulusal uzlaşı konferansının olumlu sonuçlanmasından duyduğumuz memnuniyeti bir kez daha vurgulamak istiyoruz.

UKRAYNA SAVAŞI

Ukrayna savaşının bir an önce sona ermesi için çaba sarf ediyoruz. Kardeş Katar'ın da bu yönde önemli çabaları oldu. Özellikle savaş nedeniyle ortaya çıkan enerji krizinin hafifletilmesi konusunda da Katar'ın çok önemli bir katkısı var ve bu katkıdan dolayı da Katar'ı takdir ediyoruz.

LİBYA

Libya'nın birlik ve bütünlüğünün sağlanması ve kalıcı istikrar ve refaha kavuşması için de birlikte çalışıyoruz. Temennimiz bir an önce yol haritasının belirlenmesi. Şeffaf özgür bir seçimin gerçekleştirilmesidir. 

KKTC İLİŞKİLERİ

Biz Doğu Akdeniz'de ve Kıbrıs'ta da hakça paylaşım diyoruz. Dolayısıyla bu konuda da her zaman olumlu adımlar atmaya hazırı ama karşı tarafında bu yönde aynı fikirde olması gerekiyor. Ama şunu da söylemek isterim biz her zaman KKTC'nin haklarını savunmaya devam edeceğiz.

Afganistan'a yardımlar konusunda da birlikte çalışıyoruz.

Katar 2022 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapıyor. Açılışına da inşallah katılmak isteriz. Katar çok önemli bir sorumluluğu üstlendi. Biz de bu organizasyonun başarısı için kardeş Katar'a elimizden gelen desteği vereceğiz.