İstanbul'da gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında terör örgütü FETÖ'ye büyük bir darbe indirildi. Örgütün mahrem imam yapılanmasına yönelik yapılan çalışmalar İstanbul merkezli olarak gerçekleştirilirken operasyonlar kapsamında 44 şüpheli  hakkında gözaltı kararı alındı.

FETÖ OPERASYONLARI BALIKESİRDE DE DEVAM ETTİ

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Balıkesir Polis Okulu'ndaki mahrem imamlarına yönelik olarak Balıkesir merkezli 10 ilde operasyonlar gerçekleştirildi. 13 kişi hakkında gözaltı kararı alındı.

1 KOMİSER YARDIMCISI, 1 POLİS MEMURU, 1 İNFAZ KORUMA MEMURU VE 5 ÖĞRETMEN

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığınca 2010-2014 yılları arasında Balıkesir Polis Okulu'nda mahrem imamlığı yaptığı belirlenen ve aralarında 1 komiser yardımcısı, 1 polis memuru, 5 öğretmen, 1 infaz koruma memurunun da bulunduğu 13 kişi hakkında gözaltı kararı alındı.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, mahrem imamlığı yapan ve haklarında herhangi bir adli soruşturma kaydı bulunmadığı öğrenilen şüphelilerin yakalanması için İstanbul, Ankara, Kars, Kocaeli, Şanlıurfa, Hatay, Yozgat, Bursa ve Bingöl'de eş zamanlı operasyon başlattı.