Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Selam Tevhid kumpasıyla ilgili olarak yargılanan hainler hakkında karar verildi. Terör örgütünün elebaşı Fethullah Gülen ve eski emniyet müdürlerinin de aralarında yer aldığı 90 sanığın yargılandığı davada karar çıktı. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada 13'ü tutuklu olarak yargılanan, 13'ü firari olan toplam 90 sanık bulunuyordu.

Davanın 236. duruşması görüldü ve mahkeme heyeti, 29 sanık hakkında kararını verdi. Bu bağlamda, 29 sanıktan 9'u müebbet hapis cezasıyla cezalandırılırken 20'si ağırlaştırılmış müebbet aldı.

ARALARINDA ESKİ EMNİYET MÜDÜRLERİ VE AMİRLERİ DE VAR

Mahkeme Başkanı Akın Gürlek, sanıklar hakkında verilen kararları bir bir okudu. Karara göre eski emniyet müdürlerinden Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün, Osman Özgür Açıkgöz, Oktay Bulduk, Kazım Aksoy ve Ömer Köse, eski emniyet amirlerinden Oğuzhan Ceylan, Kürşat Durmuş ve Gaffur Ataç ile eski savcı Gültekin Avcı'nın da aralarında yer aldığı 29 sanık, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ortadan Kaldırmaya Veya Görevlerini Yapmasını Engellemeye Teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezası aldı.

Diğer suçlardan ötürü 42 yıl ve 8 ay hapis cezası

Sanıklardan 9'unun cezası düşürüldü ve müebbet hapse çevrildi. Bahsi heçen sanıklara ek olarak "Özel Hayatın Gizliliğini İhlal", "Haberleşmenin Gizliliğini İhlal", "Resmi Belgede Sahtecilik" ve "Suç Uydurma" suçlarından ötürü 42 yıl 8 ay hapis cezası da verildiği öğrenildi.

FETULLAH GÜLEN VE EMRE USLU'NUN DOSYALARI AYRILDI

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile Emre Uslu'nun da yer aldığı toplamda 13 firari sanığın dosyalarının ayrıldığı ifade edildi. Davada yargılanan diğer sanıklara da çeşitli oranlarda hapis cezalarının verildiği öğrenildi.

Selam Tevhid kumpası nedir?

FETÖ'cü hainler, yalan bir terör örgütü soruşturması kapsamında binlerce kurum ve kuruluşun yanı sıra binlerce insanı yasadışı bir şekilde dinledi. Ayrıca Cumhurbaşkanı ve bakanlarının da yasadışı bir şekilde danışmanları üzerinden dinledikleri tespit edildi. 17-25 Aralık operasyonları başarısız olarak sonuçlanınca FETÖ, bu kumpası operasyona çevirme fırsatı bulamadı.