Millî İstihbarat Teşkilatı ve Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalarda FETÖ'nün yeniden yapılanması deşifre edilerek engellenmeye çalışıyor. Darbe sonrasında üye kaybeden ve açılan boşlukları doldurmaya çalışan FETÖ'nün "izdivaç" faaliyetlerini yürüttüğü tespit edildi.

ŞÜPHELİ TEKNİK TAKİBE ALINDI

FETÖ'nün izdivaç faaliyetlerinden sorumlu olduğu tespit edilen Ali B, ekipler tarafından teknik ve fiziki takibe aldı. Şüphelinin yurt dışında saklanan yöneticilerinden aldığı talimatlarla hareket ederek Türkiye'de bulunan FETÖ mensuplarının örgüt içi evlilik yapmalarını koordine ettiğini öğrenen ekipler, şüpheliyi yakalamak üzere gerçekleştirdikleri operasyonla Ali B'yi gözaltına aldı.

YAZIŞMALARIN BİR KISMI

ByLock kullandığı tespit edilen Ali B'nin telefonunda FETÖ yeniden yapılandığına dair çıkan mesajlardan bir kısmı şu şekilde:

"... Bir abla var. Onun davası yok. Bu arkadaşa olur gibi. 1995. Gazi maliye mezunu. Boy 1.65-66 İzmir'de oturuyor. Mali müşavirlik stajı yapıyor. Anne baba girip çıktı beraat etti. Arkadaşa uygunsa foto atayım."
" Tamamdır, soruyorum abi."
"95 doğumlu Ankara Üniversitesi bu yıl mezun olacak. Bizim evde kalıyor. Aile bizimle aynı görüşte. Dosyası yok şimdilik. Dershanede öğretmenlik yapıyor. Maddi durumu çok iyi, enerjik, pozitif, hala aktif hizmet ediyor."
"96'lı maliye mezunu. 6 yıl 3 ay ceza aldı bu sene baharda. Ankara'da ailesiyle kalıyor. Ailesi önceden bizdendi, şimdi aynı görüşte değiller."