Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) mensup olmaları hasebiyle aranan eski emniyet müdürleri Cemil Ceylan ve Hüsrev SalmanerAnkara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin kusursuz operasyonu ile yıllar sonra kıskıvrak yakalandı.

FETÖ örgütünün elebaşı tarafından gözbebeği olarak nitelendirilen iki zanlı, gaybubet evinde bulundu. İkilinin firari oldukları yıllar boyunca FETÖ terör örgütü için faaliyetlere devam ettikleri öğrenildi.

SÖZDE "GELECEK VAAT EDEN" FETÖ ÜYELERİ

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen, 2010-2014 yılları arasında Kilis ve Edirne Emniyet Müdürü olan Cemil Ceylan ile 2011-2014 yılları arasında Artvin İl Emniyet Müdürü olan Hüsrev Salmaner'e, gelecek vaat ettikleri gerekçesiyle fazla güveniyor, örgütün üst düzey emniyet yapılanmasında söz konusu şahısları gözbebeği olarak görüyordu. 

Şahıslar "gaybubet" denilen hücre evinde kıskıvrak yakalandı. Zanlıların pek çok dosyadan arama kaydı bulunuyordu.

YAKALANMAMAK İÇİN KILIK VE DAİRE DEĞİŞTİRMİŞLER

Şahısların yakalandığı yüksek güvenlik önlemlerine sahip rezidans binasında yer alan dairenin şahıslar tarafından örgütsel hizmet için kullanıldığı anlaşıldı. Şahıslar burada geçirdikleri süre boyunca gerekmediği takdirde hiç dışarı çıkmadı, çıktıklarında ise kılık ve kıyafetlerini değiştirerek tanınmamaya çalıştı.

Ev deşifre olmasın diye başka eve geçtiler

Kaldıkları gaybubet evinin deşifre olmaması adına örgüt mensupları ve aileleri ile görüşme yapacakları sırada, gaybubet evine yakın bir yerde bulunan başka bir daireyi kullandılar. Ekipler, zanlıların evlerine yaptıkları operasyonda örgüte ait pek çok döküman ve dijital materyal ele geçirdi.