Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ait yayın organlarından Taraf Gazetesi kapatılmış, yazarı Mehmet Baransu ile beraber yazı işleri Müdürü Murat Şevki Çoban'ın yargılanmasına karar verilmişti. FETÖ'cülerin davasında bugün karara varıldı. Gelen bilgilere göre, Mehmet Baransu'nun yargılandığı 4 ayrı suçtan toplam 17 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılmasına, Murat Şevki Çoban'ın ise söz konusu suçlardan beraat etmesine karar verildi.

TUTUKLU SANIK BARANSU SEGBİS İLE KATILDI

Bugün İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşen duruşmaya tutuklu sanık Baransu, SEGBİS sistemiyle bağlanarak katıldı. Tutuksuz yargılanan sanık Çoban ise duruşmaya katılım göstermedi. Sanıklardan Baransu'nun avukatı Yahya Engin, Mehmet Şevki Çoban'ın avukatı Figen Albuğa Çalıkuşu duruşmada yer aldı. 

Şikayetçi olan Milli İstihbarat Teşkilatı ve Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği'nin adına da Hazine'nin avukatı duruşmaya katılım gösterdi.

FETÖ'CÜ BARANSU BERAAT TALEP ETTİ

FETÖ'cü Mehmet Baransu beraat talebinde bulunurken, Murat Şevki Çoban'ın avukatı Figen Albuğa Çalıkuşu da haberi yapan kişinin imzasının açık şekilde belli olduğunu, o dönemde yazı işleri müdürü olarak görev yapan müvekkilinin haberle ilgili bir yükümlülüğü bulunmadığını anımsatarak Çoban'ın beraatini talep etti.

17 YIL VE 1 AY HAPİS CEZASI ALDI

Duruşma sonucunda; Devlete ait gizli kalması gereken bilgileri açıklama ve temin etme, MİT Kanunu'na muhalefet, MİT'in görevlerine ilişkin belgelerin yayımlanması olacak şekilde toplamda 4 ayrı suçtan yargılanan Mehmet Baransu, toplamda 17 yıl ve 1 aylık hapis cezasına çarptırıldı.

Dönemin yazı işleri müdürü olan Çoban ise tüm suçlardan beraat etti.