Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ait çok önemli bilgileri içinde barındıran SD kart içindeki verilerde CHP'nin beklentilerine dair çok önemli bilgiler ortaya çıktı. "Garson" kod adıyla bilinen gizli tanığa ait SD kartın içindeki verilere Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı ekipleri ulaşarak CHP'ye ilişkin çok önemli bilgileri deşifre etti.

CHP'NİN BYLOCK RAPORU ORTAYA ÇIKTI

"Garson" kod adlı gizli tanık, 2 adet mikro SD kartı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim etti. Kartta Pensilvanya'dan örgütün üst düzey yöneticilerine gönderilen mesajların olduğu tespit edildi. 15 Temmuz darbe girişiminden 3 ay sonra CHP tarafından hazırlanan ByLock raporu da bu bağlamda ortaya çıkmış oldu.

Raporun CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger tarafından hazırlandığı öğrenildi. Raporda "Sadece ByLock kurmuş olmak, terör örgütü üyeliği için yeterli görülemez" denildiği ve raporun ikincisinin tekrar hazırlatılması için CHP'ye talimat verildiği belirlendi.

'İKİNCİ BİR RAPOR YAZDIRILMASI SAĞLANMALIDIR'

Örgüt mesajlarında, "CHP'nin hazırladığı ByLock raporunun sonuç kısmı sosyal medyada ve bizim haber sitelerimizde tekrar haberleştirilerek olumlu algı adına kullanılmalıdır. CHP, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Genel Başkan Yardımcılığınca ByLock ve hukuksuz delil elde etme konusunda ikinci bir rapor yazdırılması sağlanmalıdır." ifadeleri yer aldı.

ByLock ile ilgili mağduriyetlerin takip edilmesi konusunda uyarıların yer aldığı belgede, örgütün yaptığı kumpaslarla ilgili tutanakların da medyaya ve sosyal medyaya dökülmesi, belgelerin deşifresinde ise CHP veya ünlü bir avukat kullanılması talep edildi.