Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından alınan karara göre, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile iltisaklı ve irtibatlı olduğu tespit edilen 13 savcı ve hakim, meslekten ihraç edildi. Söz konusu karar, Resmi Gazete'de de yayımlandı.

13 SAVCI VE HAKİM HAKKINDA KARAR

Resmi Gazete'de yayımlanan HSK Genel Kurulu kararında, en başta FETÖ ve PDY olacak şekilde terör örgütleri veya milli güvenliğimize karşı faaliyetlerde bulunan oluşum, yapı veya gruplarla herhangi bir iltisakı, irtibatı, üyeliği veya mensubiyeti olduğu değerlendirilen yargı üyelerinin meslekten ihraç edilmesinin, demoktratik toplumun temel değerleri arasında olan yargı güvenilirliği ile saygınlığının sağlanması hususundan ayrı bir öneme sahip olduğunun altı çizildi.

HSK'nın kararında şu ifadeler yer aldı;

Buna göre, 7145 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile birlikte 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) uyarınca, bahsi geçen 13 hakim ve cumhuriyet savcısının, FETÖ/PDY ike iltisaklı ve irtibatlı oldukları sabit görülmüş, bu sebeple meslekte kalmalarının uygun olmadığına karar verilmiş, bu kişilerin ayrı ayrı meslekten ihraç edilmesine karar verilmişti.

Kimler meslekten ihraç edildi?

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile iltisaklı ve irtibatlı olduğu tespit edilen 13 savcı ve hakim şu şekilde listeleniyor;

- Ankara Cumhuriyet Savcısı Selahattin Yılmaz
- Gaziantep Cumhuriyet Savcısı Mehmet Aksu (daha önce tedbir amaçlı görevden uzaklaştırıldı)
- Bursa Cumhuriyet Savcısı Mehmet Şakir Karataş
- Kumluca Hakimi Gülşah Kavak
- Gaziosmanpaşa Hakimi Ahmet Şaldırdak
- Muş Cumhuriyet Savcısı Mehmet Emin Bora
- Bayburt Hakimi Havva Nur Fidan
- Kuşadası Cumhuriyet Savcısı Ramazan Çevik ve Gölbaşı
- Midyat Hakimi Kübra Tunçay
- Bingöl Cumhuriyet Savcısı Hayati Çetin
- Şırnak Cumhuriyet Savcısı Emrah Çiçek
- Eğil Hakimi Murat Çiçek
- Şile Cumhuriyet Savcısı Habip Gündüz