Vedat Muriqi, Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe ile yollarını ayırmış, yüksek bir bonservis bedeli ile İtalya Serie A ekiplerinden Lazio'ya transfer olmuştu. Kosovalı yıldız golcü bugün bir basın toplantısı düzenleyerek kendisinin Lazio'nun Muriqi'i olacağını söyleyerek İbrahimoviç'e atıfta bulundu.

Muriqi, "Ben Lazio'nun Ibrahimovic'i değil, Lazio'nun Vedat Muriqi'i olacağım. Yaz aylarında çok fazla teklif aldım ama oyun stilime en iyi uyacak takımın Lazio olduğunu düşündüm." ifadelerini kullandı.

GOL ATMA KONUSU BASKI YARATMIYOR

Vedat Muriqi, Türkiye'de oynadığı esnada çok fazla gol attığını, ancak bunun bir baskı oluşturmadığını vurgulayarak Türkiye ile İtalya ligleri arasında oyun farkı olduğunu dile getirdi. Lazio'daki hedeflere ulaşmak için elinden geleni yapacağını belirten Muriqi, "Takımıma sahada ne gerekiyorsa vermeye hazırım. Baskı olması normal. Bu baskı beni ve takımımızı başarıya götürecektir. Kulübüm kadar büyük bir futbolcu olmak için buradayım." dedi.

İMMOBİLE İLE OYNAMAK HAYALDİ

Futbola başladığı o ilk anı hiç unutmadığına dikkat çeken Muriqi, Ciro Immobile ile oynamanın onun için bir hayal olduğunu, şimdi ise Altın Ayakkabı ödülünü kazanmış bu oyuncuyla oynayacağını, onunla birlikte çok gol atacağına inandığını söyledi. 

Immobile'den öğrenecek çok şey olduğunu da söyleyen Muriqi, "Elimden geldiğince onu destekleyip birlikte çok gol atacağımıza inanıyorum. Hocamızın taktiksek kararlarıyla birlikte takım için en iyi şekilde sahada olacağız." dedi.

TÜRKİYE'DEKİ DERBİ MAÇLARI

Türkiye'deyken çok fazla derbi maçına çıktığını belirten Muriqi, Roma derbisini de heyecanla beklediğini vurgulayarak, "Lazio taraftarından çok sayıda güzel mesajlar aldım. Gösterdikleri sevgi için hepsine teşekkür ediyorum. Bu forma için elimden gelenin en iyisini yapacağım." ifadelerini kullandı.