Fenerbahçe, engelli taraftarlarını düşünerek örnek bir projeyi hayata geçirdi. Artık kulübün sitesinde yer alan haberler işitme engelliler için işaret diliyle de sunulacak. Haber başlığının sol tarafında bulunan el işaretine tıklanmasıyla yapay zekâ paragrafı anında işaret diline çevirecek. Kulüp  tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Fenerbahçemiz, ‘Herkes İçin Dijital Erişilebilirlik’ diyerek kapsayıcı spor kulübü olmasının ötesinde aynı zamanda bir STK olduğunu gösterme adına işitme engelli bireylerin toplumsal hayattaki bariyerlerini kaldırmak için ‘Engelsiz Çeviri’ projesini hayata geçirdi.

Engelsiz Çeviri ile cümleler yapay zekâ analizlerinden geçerek işaret dili dil bilgisi kurallarına uygun olarak işlenirken, söz konusu proje ile işitme engelli bireylerin yaşadıkları iletişim sorunlarını çözmek hedeflenmektedir. 

İşitme engelli bireylerin Engelsiz Çeviri teknolojisiyle bilgiye daha rahat ve hızlı erişebilmesi noktasında önemli bir adım atan Kulübümüz, tüm farklılıkları bir kenara bırakarak farkındalık yaratma adına ‘Engelsiz Çeviri’yi kullanıma sundu."

ENGELSİZ ÇEVİRİ NASIL KULLANILACAK?

Kullanıcının öncelikle içeriğin sol tarafındaki el işaretine tıklaması gerekiyor. Ardından ise tıklanan paragraf için sol altta yapay zekâ tarafından otomatik oluşturulan işaret dili bir video ile kullanıcıya aktarılıyor.