Süper Lig'de 9. hafta maçları oynanıyor. Bu bağlamda bugün Ankara'ya giden Fenerbahçe ekibi, Gençlerbirliği'nin sahasına konuk oldu. Konuk ekip Fenerbahçe adeta rakibini adeta gol yağmuruna tuttu. Maçta toplam 6 gol kaydedildi. Fenerbahçe 5-1'lik skorla rakibi Gençlerbirliği karşısında ezici bir galibiyet elde etti. Fenerbahçe aldığı bu galibiyetle Süper Lig sıralamasında 1. sıraya yükseldi.

FENERBAHÇE KADROSUNDA EKSİK VARDI

Ezici bir galibiyet alan sarı-lacivertli ekipte 7 oyuncu eksikti. Fenerbahçe kadrosundan Tolga Ciğerci, Enner Valencia, Gökhan Gönül, Nazım Sangare, Kemal Ademi, Sinan Gümüş ve Harun Tekin, hasta veya sakat olmalarından ötürü Ankara'daki maça katılamadı.

4 OYUNCU İLK KEZ İLK 11'DE YER ALDI

Fenerbahçe'nin yeni transflerine bu maçta ilk kez ilk 11'de forma giyme şansı tanındı. Buna göre Fenerbahçe'nin yeni oyuncularından Novak, Mert Hakan, Perotti ve Cisse ilk defa ilk 11'de yer aldı. 

Golleri kim attı?

Fenerbahçe'nin 5 golü; Mert Hakan Yandaş, Perotti(2), Sosa, Ozan Tufan tarafından kaydedildi. Gençlerbirliği'nin tek golü ise Diego Ângelo de Oliveira tarafından kaydedildi.

Süper Lig'de 1. sıraya yerleşti

Fenerbahçe, Genlerbirliği ekibini evinde 5-1 mağlup etti. Puanını 20'ye yükselten sarı-lacivertli kulüp, Süper Lig'de 1. sıraya adını yazdırdı.

Mert Hakan sosyal medyada gündem oldu

Gösterdiği performansın ardından Mert Hakan'ın adı sosyal medya platformu Twitter'da gündem oldu. Mert Hakan, ceza sahası dışından çok sert bir şutla topu ağlarla kavuşturmuştu.