Dünya Kupası nedeniyle liglere verilen araya lider giren Fenerbahçe, stat ismini değiştirmeyi değerlendiriyor.

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, sosyal medya hesabından konuyla ilgili bir paylaşımda bulundu.

Fenerbahçe, iç saha maçlarının oynadığı Ülker Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda isim değişikliğine gidilmesini gündemine aldı. Sarı-Lacivertliler, Cumhuriyetin 100. yılı nedeniyle stada Atatürk ismini vermeyi değerlendiriyor.

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, Twitter'dan yaptığı paylaşımda konuyla ilgili şunları yazdı:

"1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Rıfat Perahya, Cumhuriyetin 100. yılında stadyumumuzun adının ATATÜRK STADYUMU olmasını önerdi. Öneri dakikalarca ayakta alkışlandı."

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, konuyla ilgili yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

"1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Rıfat Perahya çok önemli bir noktaya değindi. Birkaç yıldır zaman zaman Yüksek Divan Kurulu toplantılarında da dile getirildi. Kongre üyelerinden de mektuplar almaya başladık. Mevzuata göre stat ismi yönetim kararıyla değişir. Biz de bunu yaparız. Talebin sonuna kadar arkasındayız. Tüm kongre üyelerimize ve taraftarlarımıza sesleniyorum; arzuyu, isteği 100'üncü yıl tamamlanmadan belki de 29 Ekim 2023'de hayata geçirelim. Varsanız biz de varız. Bunu yapmak için Ülker Grubu ve Saracoğlu ailesiyle görüşeceğiz."

Sarı-Lacivertliler, geçtiğimiz Temmuz ayında stadın önüne Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün anıtını dikmişti. Anıtta, Atatürk’ün 3 Mayıs 1918’de kulübü ziyaretinde kaleme aldığı yazısı yer aldı.

Atatürk'ün kaleme aldığı yazıda ise şu ifadeler yer alıyor:

"Fenerbahçe Kulübü’nün her tarafta beğenilip değer verilen, ortaya çıkmış eser ve çalışmalarını duymuş ve bu kulübü ziyaret edip bu işte emeği, yardımı olanları tebrik etmeyi görev edinmiştim. Bu görev ancak bugün yerine getirilebilmiştir. Takdir ettiğimi ve kutladığımı buraya kaydetmekle övünüyorum"