UEFA Avrupa Ligi D Grubu 4. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Belçika ekibi Royal Antwerp ile karşı karşıya geldi. Sarı-Lacivertli temsilcimiz mücadeleyi 3-0 kazandı.

Karşılaşmaya fırtına gibi başlayan Fenerbahçe 9. dakikada Mert Hakan'ın ceza yayı üzerinden yaptığı şık vuruşla 1-0 öne geçti. Baskılarını arttıran Sarı-Lacivertliler bu kez 16. dakikada Max Meyer'in ayağından bir gol daha buldu ve skor 2-0'a geldi.

29. dakikada Fenerbahçe şık paslarla ceza sahasına sokuldu. Ceza sahası sağ kanadından Mert Hakan’ın arka direğe ortasında Berisha nefis bir voleyle topu filelere yolladı. Bu golle 3-0 öne geçen Fenerbahçe ilk yarının devamında pozisyonlar bulmaya devam etti ancak Antwerp savunması farkın daha da açılmasına izin vermedi.

 

ROYAL ANTWERP 0-3 FENERBAHÇE

STAT: Bosuil - Deurne

HAKEMLER: Irfan Peljto, Senad Ibrisimbegovic, Davor Beljo

ROYAL ANTWERP: Butez - Bataille (Dk. 77 Balikwisha), Almeida, De Laet, Vines, Yussuf (Dk. 46 Dessoleil), Verstraete, Gerkens (Dk. 68 Dwomoh), Fischer (Dk. 61 Samatta), Benson (Dk. 62 Miyoshi), Frey

FENERBAHÇE: Berke Özer - Novak, Min Jae, Tisserand (Dk. 73 Szalai), Osayi-Samuel, Sosa (Dk. 80 Pelkas), Mert Hakan Yandaş (Dk. 64 Zajc), Ferdi Kadıoğlu (Dk. 73 Nazım Sangare), Meyer, İrfan Can Kahveci (Dk. 64 Rossi), Berisha

GOLLER: Dk. 9 Mert Hakan, Dk. 16 Meyer, Dk. 29 Berisha (Fenerbahçe)

SARI KART: İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe)