Beykoz'dan 13 metrolik tekne ile balık avlamak üzere denize açılan 13 balıkçının teknesi Fatih Samatya Sahili'nde alabora oldu. Korkunç kazada 2 kişinin yaşamını yitirdiği öğrenilirken diğer 11 balıkçının kurtarıldığı bildirildi.

Sabah saatlerinde yaşanan olayda, balıkçılar Samatya Sahili açıklarında ağlarını denize fırlattı. Balıkçılar ağlarını çekmeye başladılar. Ağlarını çektikleri esnada tekne aniden yan yattı. Olay derhal ihbar edildi. Deniz Liman Şube Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri olay yerine intikal etti. 

DİĞER BALIKÇILAR TARAFINDAN KURTARILDI

Yan yatan tekneden denize düşen balıkçıların 12'si, Deniz Liman Şube Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri ve bölgede bulunan diğer balıkçılar tarafından kurtarılsa da kalan 1 kişi kaybolunca ekipler balıkçıyı bulmak üzere araştırma başlattı. 

Kurtarılan 12 balıkçı, Yenikapı'da zabıta noktasına çıkarıldı. Balıkçılardan 1'inin durumu ağır olarak kaydedildi. Balıkçı derhal hastaneye götürülse de buradaki müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Kayıp balıkçının ise cansız bedeni bir süre sonra bulundu. Yenikapı zabıta noktasındaki görevliler, 11 balıkçıya çay ikram etti.