Afet bölgesinde yapılacak çalışmalara ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bir ilk açıklandı.

Geçtiğimiz günlerde partisinin TBMM Grup Toplantısı'na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli'nin oluşturulacağını duyurdu.

TOPLANTIDA YOL HARİTASI ÇİZİLDİ

Türkiye'de şehirlerin doğal afetlere daha hazırlıklı hale getirilmesi için oluşturulan projenin ilk toplantısı ise 3 Mart’ta İstanbul’da Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi’nde gerçekleştirildi.

Yetkin bilim insanları, ilgili kurumların teknik ekiplerinin yanı sıra yabancı uzmanların da destek vereceği çalışmada yer alacak kurul üyeleri belirlendi.

Toplantıda, yapılacak çalışmalara ilişkin yol haritası çizildi.

MERAL AKŞENER ALTILI MASA’YI TOPA TUTTU

Toplantının yapıldığı saatlerde ise seçime sayılı günler kala Millet İttifakı'ndaki partilerin bir araya geldiği 6'lı masadan ayrılan İyi Parti Lideri Meral Akşener açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı adayı krizinin aşılamadığı masa dağıldı. Akşener, İyi Parti GİK toplantısında aylarca masada oturduğu partileri eleştirdi.

“FATİH BİLE YEDİ BUÇUK SAAT BOYUNCA ULEMAYI DİNLEMEDİ”

Yaşananları ele alan tarihçi Murat Bardakçı, konuyu köşe yazısına taşıdı.

Bardakçı, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Önceki gün, Dolmabahçe Sarayı’ndaki Cumhurbaşkanlığı Ofisi’nde düzenlenen “Ulusal Risk Kalkanı” toplantısında idik…

Dolmabahçe’de yapılan bu toplantı Türkiye’nin tarihinde bir ilki teşkil etmekte idi, üstelik Ankara’da “Meral Hanım masayı devirdi, altılı masanın bacağı kırıldı, kırılan bacağı kim onaracak?” tartışmalarının ayyuka çıktığı saatlerde devletin en üst düzeyi nerede ise tam kadro hâlinde böyle bir akademik toplantıya katılıyordu!

7,5 saat süren toplantıdan çıktığımız sırada tarih profesörü bir arkadaş, “Padişahlar arasında bilime en fazla meraklı olan Fatih Sultan Mehmed idi ama o bile ulema ile yedi buçuk saat boyunca bir arada olmamıştı” diyordu…