Samimi bir ortamda gerçekleşen basın buluşmasına önceki dönem AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Sertip Akşahin de katılım sağlayarak Faruk İbrahim Özbek’e destek verdi.

FARUK İBRAHİM ÖZBEK’TEN ÖNE ÇIKAN SATIR BAŞLARI:

“Uzun yıllar sürdürdüğümüz esnaf kimliğimiz dolayısıyla hem Kadıköy’ün her karışını ve sorunlarını biliyorum hem de Kadıköylüler tarafından tanınıyorum. Kadıköylüleri çok iyi tanıyorum. Onlar da beni bir evladı gibi seviyor. Bu süreçte hiçbir zaman partimizin çizgisi dışında hareket etmedik. Tüm projelerimizi teşkilatımızla birlikte yaptık.”

 

“KADIKÖY’DE TOPLADIĞIMIZ YARDIMLARI KENDİ ELLERİMİZLE AFET BÖLGELERİNE ULAŞTIRDIK”

“2015 yılında Kadıköy Benim Platformu’nu kurduk. Öncelikle bir medya kuruluşu olarak başladık. Daha sonra bu platformu STK olarak devam ettirdik. Bu platform ile çok önemli işlere imza attık. 2015 yılının kasım ayında başladık, 2016 yılının mart ayına kadar etkinliğimizi yaptık. Kadıköy’de ilk etkinliğimizi18 Mart Çanakkale şehitlerini anma programını düzenledik.  Bunun dışında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile birlikte Anneler Konuşuyor sempozyumunu düzenledik. Annelerin sorunlarını, yaşadıklarını, deneyimlerini sergilediğimiz 2 günlük sempozyum oldu. Bildiğiniz gibi bazı haberlerde Kadıköy’de tankların alkışlandığına dair haberler çıkmıştı. Biz de 15 Temmuz’u izleyen 3. gün Bağdat Caddesi’nde yaklaşık bin araçla şehitleri anma konvoyu düzenledik. Sosyal sorumluluk anlamında da çok önemli projelere imza attık. Uyuşturucuyla mücadeleyle alakalı 5 okulda İradenin Zaferi isimli tiyatro oyunu oynattık. Asrın felaketi olarak nitelenen 6 Şubat depremlerinin ardından Kadıköy’de topladığımız yardımları kendi ellerimizle afet bölgelerine ulaştırdık.”

“RABBİM BU YOLDA YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN”

“Allah nasip eder, parti büyüklerimiz de uygun görürse, Kadıköy Belediye Başkan Adaylığımız onaylanırsa AK Parti olarak Kadıköy’ü almak için bu yola çıktığımızın bilinmesini istiyorum. Kadıköy’ün zor bölge olduğunu, X partinin kalesi, burada seçim almak zordur gibi söylemleri kesinlikle kabul etmiyoruz. Biz Kadıköylüleri çok iyi tanıyoruz. Bizi ve Cumhurbaşkanımızı çok iyi tanıyorlar. 20 yıldır Cumhurbaşkanımızın ne yaptığını ve ne yapacağını da iyi biliyorlar. Zaman zaman dalgalanmalar olsa da istikrarlı bir şekilde bu gemi yoluna devam ediyor. Halkımız kaos, istikrarsızlık istemiyor. Kadıköylülerin hassasiyetlerinden, kırmızı çizgilerinden faydalanılarak, sadece söylemlerle onların iradelerine ipotek koyan bir zihniyet var. İnsanlar bundan artık bıktı. Hizmet almak istediklerini görüyoruz. Kadıköy’ün çok büyük sorunları var. Değişim zamanı geldi. Biz de bu değişim ve dönüşümü gerçekleştirmek için yola çıktık. Rabbim bu yolda yar ve yardımcımız olsun.”

“KADIKÖY’E GERÇEK SOSYAL BELEDİYECİLİĞİ GETİRMEK İSTİYORUZ”

“Kadıköy’ün sorunlarını hepimiz biliyoruz. Kronikleşmiş birçok probleme karşı ciddi manada çözüm getirecek projelerimiz var. Bu sorunların en önemli kaynağı altyapıdır. 1993’ten sonra Kadıköy’e yerel belediyeden herhangi bir hizmet gelmemiştir. Kadıköy’de fetret dönemi yaşanmaktadır. Biz bu nezih ilçemizi fetret döneminden kurtaracağız. Ufak dokunuşlarla trafik sorununa çözüm bulunabilir. Üstgeçitler, yeni yollar yapılmalı. Bağdat Caddesi dünyanın gözbebeğidir. Tek hat üstünde 12 km boyunca sağlı sollu ticari alanların olduğu, büyük firmaların bulunduğu, önemli isimlerin yaşadığı bir alan. Kadıköy’e AK Parti hükümeti ve AK Parti dönemindeki İBB yaptı. Bağdat Caddesi’nde arsadan bozma irili ufaklı veya İSPARK’ın sahildeki küçük otoparkı hariç aracı park edecek bir tane otopark yok. Otopark dediğin öyle olmaz. Eğer varsa belediye başkanı çıksın söylesin. Yanı başımızdaki Üsküdar’ı gidin görün, meydanlarına bakın! 65 yaş üstü 94 bin vatandaşımızın çok büyük bölümü o partiye oy veriyor. Onlar biri bir sosyal yaşam alanı var mı? Beltur’a gönderip bir çaya 30 TL para alıyorlar. Üsküdar’da gençlere, yaşlılara özel sosyal alanlar var. Çayı, keki ücretsiz veriyorlar. Sosyal belediyecilik budur. Biz de Kadıköy’e gerçek sosyal belediyeciliği getirmek istiyoruz. Bunun için yola çıktık.”

“KADIKÖY’DE KENTSEL DÖNÜŞÜM NOKTASINDA TIKANMALAR VAR”

“Eğer adaylığımız açıklanırsa Sayın Cumhurbaşkanımız ile birlikte Kadıköy’e katacağımız çok şey var. Özellikle Bağdat Caddesi ve o bölge Kozyatağı’ndan itibaren aldığımda master plan çerçevesinde Kadıköy’ün trafik sorununu ileriye dönük en az 30 yıllık süreci çözüm olacağız. Tüm projelerimiz hazır. Geçmişte de çok ciddi projeler hazırlanmıştı. Biz onların üzerine koyarak çok ciddi projeler hazırladık. Bu aynı zamanda ilçemizde ekonomik bir getiri de olacak. Çünkü hazırlanan projelerle o bölgelerde sosyal alanlar, spor merkezler, kültür sanat yerleri olacak. Bağdat Caddesi ve üst kısımları sadece lojistiğe ve yaşam alanına ayıracağız. Oralardaki yapılar değerlenecek. Bunların dışında kanayan bir yaramız daha var. Kentsel dönüşüm... Kadıköy’de kentsel dönüşüm noktasında tıkanmalar var. Aslında ilçemiz bu alanda en hızlı işlemlerin yapılması gereken bir yer. Çünkü metrekare fiyatı Türkiye ortalamasının üzerinde. Tabiri caizse rantı yüksek bir yer. Müteahhitlerin para kazanarak çıkacağı bir yer. Peki neden yok? Çünkü belediyenin bu alanda sunduğu bir hizmet yok. En az 100 parselde binalar yıkılmış ve 3-4 senedir bekliyor. Birbirleriyle anlaşamamışlar, mahkemelik olmuşlar, müteahhit kaçmış... İnsanlar da mağdur ve başka yerlere taşınmışlar. Burada bir dram var. Belediye olarak kentsel dönüşüm bilgilendirme ofisleri kuramıyor musun?”

“BİNLERCE KADIKÖYLÜ İLE BİRLİKTE OY İSTEYECEĞİZ”

“Belediyeyi kazandığımız takdirde her mahalleye kentsel dönüşüm ofisleri kuracağız. Tüm yaşlılarımızı kapsayacak ayrıcalıklı bir proje hazırlıyoruz. Detayları vermeyeyim ama onları dinleyebileceğimiz, bize tecrübelerini aktarabilecekleri mekanları mahalle mahalle yapacağız. Belediyeye, kamuya ait yerlerde insanlara nefes aldıracak alanlar inşa edeceğiz. Meydan düzenlemeleri yapacağız. Mahalle, mahalle, ev ev gezeceğiz, Kadıköylülerin gönlüne dokunacağız. Mitingler yapacağız, bir saniyemizi boşa harcamayacağız. Bir aile gibi olduğumuz binlerce Kadıköylü ile birlikte oy isteyeceğiz.”

“KARARINI KESİNLİKLE DEĞİŞTİRMEYECEK KESİM YÜZDE 30-35 CİVARINDA”

“Son seçimde Kadıköy’de 386 bin seçmen oy kullandı. AK Parti’nin aldığı oy 46 bin. CHP 58.46, İYİ Parti 9.8, TİP 9.6, HDP 3.13, MHP 2.03, Zafer Partisi 1.3 oranında oy aldı. Muhalefetin sosyolojik tabanına baktığımızda kararını kesinlikle değiştirmeyecek kesim yüzde 30-35 civarında. Bunun üstü de aslında muhafazakar ama çevresinde konuşulanlardan etkilenenlerden oluşuyor. Aslında bu zamana kadar bu kaymaları çeviremedik. Çünkü Kadıköylülerin ‘AK Parti gelirse Cumhuriyetimiz yıkılacak, istediğimiz gibi hayat yaşayamayacağız’ endişesi var. Böyle bir şeyin mümkün olmadığını insanlarımıza anlatamıyoruz. 22 senedir Cumhurbaşkanımız kimin kılık kıyafetine, içkisine, Cumhuriyetine karışmış? 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinden sonra insanlarda hayal kırıklığı var. Masalar devrildi, birbirlerine düştüler, biri çıktı 7 cumhurbaşkanı yardımcılığı verdi. İnsanlar bunu görmüyor mu? Bu şekilde apartman yönetemezsin.”

FARUK İBRAHİM ÖZBEK KİMDİR?

Eğitim Bilgileri

• Küçükyalı 50.yıl Ortaokulu

• Fenerbahçe Lisesi

• Anadolu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Lisans

• İngilizce (Alt seviye)

• Kürtçe ( iyi derece )

1970 yılında Şanlıurfa Hilvan ilçesinde doğup,9 yaşına kadar burada yaşadım.1979 yılında terör olayları nedeni ile ailecek İstanbul’a göç etmek zorunda kaldık. İstanbul’da Kadıköy Bağdat caddesinde babamın devir aldığı bir bakkal dükkanında ben ve 2 ağabeyim hem okuyup hem de babamıza yardımcı olarak şahsım 10 yaşında çalışma hayatına başladım. İş hayatımız ailemle birlikte daha sonra gazete bayiliği ile devam etti. 1990-1992 yılları arası Amasya-Sarıkamış-Gebze garnizonlarında yazıcı çavuş olarak askerliğimi tamamladım. Askerden sonra Otomotiv sektöründe araçların tescil işlemlerini yürüten trafik müşavirliği yapmaya başladım ve 1992 yılında Ofis Trafik Müşavirliği adında bir şirket kurdum ve halen şirketimin başında faal iş hayatıma devam etmekteyim. Ofis Trafik olarak ülkemizin önde gelen otomotiv firmalarına hizmet vermekteyiz, aynı zaman da üst segment araçların da tescil işlemlerini yürüttüğümüzden dolayı iş, sanat ve spor dünyasından birçok önemli isim de müşteri portföyümüzde bulunmaktadır.

1994 yılında evlendim.1996 yılında doğan Berfin ve 2001 yılında doğan Helin Nur adında 2 kız çocuk babasıyım. 2012 yılında dünya görüşüme uygun gördüğüm ve erdemli iş adamlarının bir çatı altında toplandığı MUSİAD derneğine üye oldum. MUSİAD ta öncelikle hizmetler sektör kurulunda bir müddet bulundum ve bu kurulda başkan yardımcılığı yaptım daha sonra Yurtiçi teşkilatlanma komisyonunda yaklaşık 15 şubenin genel merkez ile irtibatlarını koordine ederek bu görevi Nisan 2019a kadar devam ettirdikten sonra 04 Mayıs 2019 tarihinde ki olağan genel kurulda Gn.Başkanımız Sn. Abdurrahman KAAN’ın tensipleriyle MÜSİAD Yönetim Kurulu üyeliğine seçildim ve aynı zamanda yerel üst kurul üye ilişkileri komitesi başkanlığı Eylül 2021 tarihinde genel başkanımız Sn. Mahmut ASMALI’nın tensipleri ile MÜSİAD yönetim kurulu üyeliğine seçildim; Yurt içi teşkilatlanma komisyonu başkanlığını yürüttüm. 2015 yılında Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN ile tanışma ve görüşme şerefine nail olduktan sonra uzun yıllar yaşadığım ve iş hayatına devam ettiğim Kadıköy’le ilgili Sn. Cumhurbaşkanımızın da değerli fikirleri doğrultusunda Kadıköylülerin sesi olmak adına, KADIKÖY BENİM Platformunu arkadaşlarımla beraber kurdum ve halen başkanlığı yapmaktayım. Kadıköy Benim platformu olarak kurulduğundan bugüne kadar çocuklardan gençlere,annelerden büyüklerimize kadar toplumun her kesimini ilgilendiren çok önemli sosyal sorumluluk projelerini yürüttük.

Bu projelerden

• Sokak çocukları, kağıt toplayan çocuklara yönelik proje.

• 23 Nisanlarda, bölgemizdeki okullarda okuyan çocuklarımıza yönelik programlar ve hediye taktimleri.

• Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile yürüttüğümüz ANNELER KONUŞUYOR sempozyumu.

• 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma programları.

• 30 gün 30 iftar projesiyle Caddebostan sahilinde Kadıköylü iş adamlarının ve hayırseverlerin destekleriyle ramazan ayında her gün 1000 kişilik iftar sofraları kurup rahmet, bereket ve muaferet ayı ramazanı Kadıköy' de yaşattık ve yaşatmaya devam edeceğiz.

• 15 Temmuz hain darbe girişiminde tankların alkışlandığı Bağdat caddesinde darbeden hemen sonra 20 Temmuzda Bağdat caddesinin en önemli noktasında mobil platform hazırlayarak hocalarımızın sela okumasıyla başlayan ve tüm duyarlı Kadıköy halkının katılımıyla yüzlerce araçtan oluşan 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ ANMA KONVOYU oluşturduk ve bu konvoy Bağdat caddesinde oluşturulmaya çalışılan algıları kırmıştır.

• Kadıköy’den Van'a kardeşlik köprüsü projesi ile Kadıköylü müteahhitlerimizin desteği ile Van ili Gevaş ilçesi/göründü köyünde yarım kalan ilkokulu inşaatını tamamladık ve bu proje kamuoyunda ses getirerek birçok STK'ya örnek olmuştur.

• Gençlerimizi uyuşturucu belasından uzak tutmak adına bir tiyatro grubuna hazırlattığımız, 'İRADENİN ZAFERİ' adlı bir tiyatro oyununu bölgemizde 5 okulda oynattık ve çok önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza attık,

• 6 Şubatta ülkemizde yaşanan deprem felaketinden sonra Kadıköy Benim Platformu olarak bölgemizde başlatmış olduğumuz yardım kampanyası ile yaklaşık 3 tır giyecek ısınma ve barınma malzemelerini Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta platformumuzun gönüllüleriyle birlikte depremzedelere dağıttık.

• Bu ve bunun gibi projelerle Kadıköy' de adından en çok sözü edilen STK haline geldik. Kadıköy uzun yıllardır maalesef çeşitli sebeplerden dolayı, AK Parti belediyeciliği ile tanışamadı, İstanbul’ un  en müstesna ilçelerinden biri olan Kadıköy’ü hak ettiği yönetime kavuşturmak için tüm planlarımızı yaptık Kadıköy’ de yaşayan tüm kesimlere hitap eden bir anlayışla  ve yerelde şahsi bilinirlik doğrultusunda 40 yıldır Kadıköylülerin bir evladı olarak parti farkı gözetmeksizin bölgede yaşayan herkesin sevgisine nail olmuş bir kişi olarak 2024 yerel seçimlerinde  AK Parti Kadıköy Belediye Başkan adaylığına  talip olduğumu ve görev verildiği takdirde Kadıköy Belediye Başkanlığını   AK Partimize kazandıracağımız inancıyla takdirlerinize sunarım.