Okulların açılış törenlerine katılan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, açılışta yaptığı konuşmada, “Türkiye olarak derslik başına düşen öğrenci sayısı, öğretmen başına düşen öğrenci sayısı itibariyle dünyanın en iyi ülkeleri kategorisindeyiz” dedi.

Eyüpsultan’da yapımı tamamlanan Yeşilpınar Hüsnü Özdemir İmam Hatip Ortaokulu ile Nişancı Ortaokulu, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in katılımlarıyla açıldı. Eyüpsultan Belediyesi’nin katkılarıyla yapılan okulların açılışı için iki ayrı tören düzenlendi.

Törenlerden ilki Yeşilpınar Hüsnü Özdemir İmam Hatip Ortaokulu’nda gerçekleştirildi.

Törene Milli Eğitim Bakanı Bakanı Yusuf Tekin ve Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken ile birlikte İstanbul Valisi Davut Gül, AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, Eyüpsultan İlçe Kaymakamı İhsan Kara, Eyüpsultan İlçe Milli Eğİtim Müdürü Zeliha Yıldız, AK Parti Eyüpsultan İlçe Başkanı Muhammet Vanlıoğlu, Özdemir ailesi, Eyüpsultan Belediye Başkan Yardımcıları, Eyüpsultan Belediye Meclis üyeleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

“EYÜPSULTAN’DA TEKLİ EĞİTİM SİSTEMİNE GEÇİLECEK”

Açılış töreninde konuşan Başkan Deniz Köken, Eyüpsultan’da bütün okullara dokunulduğunu, yakın zamanda tekli eğitim sistemine geçileceğini ifade ederek şunları söyledi: “Belediye, hayırsever ve valilik bünyesinde yaptığımız protokolle bu okul hayata geçmiş oldu. Geldiğimiz günden bu güne Eyüpsultan’da bütün okullara dokunuldu. En son uzun süreden beri inşaatı bekleyen Refhan Tümer Lisesi ve İlkokulu’nun da ihalesi oldu, yakın zamanda temeli atılacak. Ondan önce Şehit Öğretmenler İlkokulu 90 derslikle önümüzdeki sene eğitim ve öğretime başlayacak. Biraz sonra açılışını yapacağımız Nişancı Ortaokulu da 6 yıldır kapalıydı, orada da eğitime başlandı. Haydar Akçelik Kız Meslek Lisesi’nin ve onun arkasındaki Yunus Emre İlkokulu’nda da inşaat devam ediyor. Bunlar da bittiğinde Eyüpsultan’da 1,5 yıl sonra tekli eğitim sistemine geçilmiş olacak. Artık çocukların 7.40’ta derse girmeyecek olmaları bizi mutlu edecek. Bölgemizin tamamında eğitimle ilgili meselelerin hepsi uzun uğraşlar sonucu mülkiyet sorunlarını çözerek hayata geçmiş oldu.”

“LGS’DE İLK 5 BİNE GİREN ÖĞRENCİLERE BURS VERECEĞİZ”

Okulun açılışında öğrencilere önemli bir müjde veren Başkan Deniz Köken, “Önümüzdeki dönemde seçim vaatlerimin arasına koydum; LGS’de ilk 5 bine giren öğrencilerimize burs vereceğiz. Başarıya teşvik etme konusunu buradan başlatmak lazım. Eğitimin ve sporun her branşında başarıya koşan, dereceler yapan bir Eyüpsultan arzu ediyoruz. Okulumuz Yeşilpınar mahallesine hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“SADECE HAYIRSEVERLERİN YAPTIRDIĞI OKULLARIN AÇILIŞLARINA KATILIYORUM”

Milli Eğitim Bakanı Bakanı Yusuf Tekin ise yaptığı konuşmada Türkiye’nin neresinde olursa olsun hayırseverlerin yaptığı okulların açılışlarına katıldığını vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti: “Haziran ayından beri Türkiye’nin neresinde olursa olsun okul açılışlılarına gidiyoruz ama sadece hayırseverlerin yaptığı okulların açılışına. Devlet bütçesiyle yaptığımız okullardan hiçbirisinin açılışını yapmadım şu ana kadar. Hayırseverlerin yaptırdığı okullar içinde bizim üstümüze düşen şey sadece ve sadece yapılan bir hayrın, iyiliğin karşılığında teşekkür etmek, kendilerine şükranlarımızı iletmek. Ben sadece bu vesileyle açılışlara katılıyorum. Burada da Özdemir ailesine, onların şahsında Türkiye’de hayırsever olarak okul yapımında bize katkı veren bütün hayırsever iş adamlarımıza, hayırsever sanatçısından sporcusuna kadar tüm dostlarımıza şükranlarımızı sunuyorum.”

“TÜRKİYE’DE EĞİTİM VE ÖĞRETİMDE DEVRİM NİTELİĞİNDE İŞLER YAPILDI”

Türkiye'de eğitim ve öğretimin fiziki alt yapısı konusunda devrim niteliğinde işler yapıldığını vurgulayan Bakan Tekin, “Türkiye’de eğitim öğretim maddi imkânlar açısından 2002 yılının verileriyle 2023 ve 2024 yılının verilerini karşılaştırdığımızda bunu dünyanın herhangi bir ülkesindeki veriler diye karşımıza getirsek adamlar eğitimde devrim yapmışlar deriz. Türkiye olarak derslik başına düşen öğrenci sayısı, öğretmen başına düşen öğrenci sayısı itibariyle dünyanın en iyi ülkeleri kategorisindeyiz. Bizim çocukluğumuzda 60 kişilik sınıflarda okurduk, ders kitaplarımızın parasını verdiğimiz halde tamamına birinci yarıyılın sonunda ulaşırdık. Şimdi eğitim öğretim yılı açıldığında her çocuğumuzun masasının üstünde ders kitapları var. Biz masaların üzerine yılda yaklaşık 200 milyon adet kitap bırakıyoruz. Gerçekten de eğitim ve öğretimin fiziki alt yapısıyla ilgili olarak devrim niteliğinde işler yapıldı” dedi.

“DENİZ BAŞKAN EĞİTİM KONUSUNDA BİZE ÇOK DESTEK OLUYOR”

Yeni okulların yapılması konusunda belediye başkanlarının ciddi anlamda katkısı olduğunu sözlerine ekleyen Milli Eğitim Bakanı Bakanı Yusuf Tekin, “Burada bize iki grubun çok ciddi katkısı var. Bir tanesi hayırseverlerimiz, ikincisi de bizim en büyük paydaşımız belediye başkanları. Devlet yatırım bütçesine koyuyoruz, paramız var okul yapacağız, belediye başkanı bize okul yapacak arazi üretemiyor. Okul yapacağız belediye başkanı arazinin mülkiyetiyle ilgili bakanlığa dava açıyor. Yürütmeyi durdurma kararı aldırıyor, okul yarım kalıyor. O yüzden bize destek olan belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Deniz Başkanımız da bunlardan bir tanesi, kendisine teşekkür ediyorum. Bu okulumuzun mahallemize, Eyüpsultan ilçemize, İstanbul’umuza ve Türk eğitim sistemine hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

NİŞANCI ORTAOKULU’NUN DA AÇILIŞI YAPILDI

Buradaki açılışın hemen ardından Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, öğrencilerle birlikte Nişancı Ortaokulu’nun da açılışını yaparak okulda incelemelerde bulundu.