Eyüpsultan Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşlar için her gün sıcak yemek dağıtımı hizmeti gerçekleştiriyor. Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü'ne mensup ekipler, ihtiyaç sahibi aileler için öğle ve akşam olacak şekilde iki öğün sıcak yemek hizmeti veriyor.

 

İHTİYAÇ SAHİBİ 270 AİLEYE SICAK YEMEK GÖTÜRÜLÜYOR

Eyüpsultan ilçesinde her gün 270 ihtiyaç sahibi aile, iki öğünlük sıcak yemek hizmetinden yararlanıyor. Eyüpsultan Belediyesi'nin devamlı olarak gerçekleştirdiği sıcak yemek hizmeti kapsamında, her haneye 3 çeşit yemek götürülüyor.

KARANTİNADAKİ AİLELER DE DAHİL

Koronavirüs (covid-19) salgını sebebiyle halihazırda izolasyon sürecinde bulunan aileler talepte bulunduğunda, bu ailelere de sıcak yemek hizmeti götürülüyor. Karantina altında bulunan aile sayısı dönem dönem değişiklik gösteriyor. Ancak Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerinin hizmetinde herhangi bir değişiklik olmuyor. Ekipler, karantinadaki aileler için de yemek götürüyor.

YEMEKLER TAMAMEN TEMİZ ORTAMDA HAZIRLANIYOR

İşletme Müdürlüğü’ne ait Aşevi’nde, bütünüyle steril ve hijyenik bir ortamda hazırlanan yemekler, özenle paketlendikten sonra ihtiyaç sahiplerine götürülmek üzere Sosyal Destek Hizmetler Müdürlüğü’nün ekiplerine teslim ediliyor. Ekipler daha sonra bu yemekleri götürüp ihtiyaç sahiplerinin evine bırakıyor.