İnsan odaklı, özgün projeleri ve gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken; İstanbul'un en güzel ilçelerinden Eyüpsultan'ı bir cazibe merkezi haline getirmeyi başaran ve sosyal belediyecilik anlamında örnek teşkil eden bir projeye imza atarak Altın Karınca ödülünü kazanan Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, toplamda 381 adet projenin değerlendirmeye alındığı yarışmadan galip çıkmayı başararak büyük bir gurur yaşadı.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, Altın Karınca 2020 Yarışması'na sunduğu "Bağımsızlık Köyünde Değişim Seninle Mümkün" adlı projesiyle "Sosyal Hizmetler" kategorisinden ödül aldı. Yarışmaya tam 381 adet proje sunuldu. Değerlendirmeye alınan projelerden, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken'e ait proje, Altın Karınca ödülüne layık görüldü.

"VATANDAŞLARIMIZIN İSTEKLERİNİ DİNLEYEREK KARAR ALIYORUZ"

Ödül töreni, Marmara Belediyeler Birliği (MBB) tarafından Hilton İstanbul Bomonti Hotel'de gerçekleştirildi. Törenin ardından bir konuşma yapan Başkan Köken, ödülü kazanan projesinin sokakta yaptıkları çalışmalardan ötürü kendilerine gelen yoğun talepler sonucunda başlamış bir süreç olduğunu ifade etti.

Bu tarz işlere vatandaşlarından gelen talepler doğrultusunda karar verdiklerini açıklayan Başkan Köken, bu konuda yoğun bir sıkıntı ve yoğun bir talep olduğuna dikkat çekerek kendilerini normal hayattan soyutlayıp bir şeylere bağımlı olarak yaşayan topluluklara nasıl hitap edebileceklerine ilişkin sordukları sorular ışığında yola çıktıklarını bildirdi.

"İLAÇSIZ TEDAVİ NASIL YAPILIR?" SORUSUNA YANIT ARIYORUZ

Projenin Kalkınma Ajansı, Adalet Bakanlığı ve İstanbul Valiliği ile yapılan ortak bir proje olduğunu anımsatan Başkan köken, projesinin içeriğinde toprakla terapi, sanatla terapi, eğitimle terapi gibi eylemlerin, terapinin her alanında kullanıldığına dikkat çekti.

Projenin şu anda devam ettiğini ve güzel sonuçlar aldıklarını belirten Başkan Köken, önümüzdeki süreçte de projenin daha iyi bir yere geleceğini, asıl amaçlarının "İlaçsız bir şekilde nasıl tedavi yapılabilir?" sorusuna yanıt aramak ve bu yanıtları uygulamak olduğunu dile getirdi.

ALTIN KARINCA YARIŞMASINA KİMLER KATILABİLİYOR?

Altın Karınca Yarışması, belediyeler tarafından uygulanan başarılı projelerin ödüllendirilmesi ve iyi şekilde yapılan uygulama örneklerinin tanıtılıp yaygınlaştırılması amacıyla yapılıyor. Böylece sürdürülebilir şehir yaşamına ve yaşam kalitesine katkıda bulunuluyor. Yarışmaya Marmara Belediyeler Birliği üyesi olan belediyeler katılım gösterebiliyor.

Altın Karınca Yarışması'nda; kendi projeleri ile yarışmaya katılan belediyelere kentsel planlama ve altyapı, yönetişim ve katılımcılık, mimari ve kentsel tasarım, ulaşım ve hareketlilik, afet yönetimi, çevre ve atık yönetimi, yerel kalkınma, kültür ve sanat, sosyal hizmetler ve  akıllı şehir uygulamaları olmak üzere toplamda 10 kategoride ödül verildi.