1'inci Lig'de yarın Sakaryaspor'un, Şanlıurfaspor deplasmanında puan kaybetmesi durumunda avantajlı konumda olacak Eyüpspor, Adanaspor deplasmanından galibiyetle ayrıldığı takdirde tarihinde ilk kez Süper Lig'e çıkma başarısı gösterecek.

1919 yılında kurulan Eyüpspor, 105 yıllık kulüp tarihinde daha önce Süper Lig'de boy gösterememişti. 2020-21 sezonunda 2'nci Lig'de şampiyon olarak 37 yıl aranın ardından 1'inci Lig'e yükselen Eyüpspor, 3 sezon sonrasında ise Süper Lig'e katılmaya çok yakın.

ARDA TURAN'IN BAŞARISI

Teknik direktörlük kariyerine 14 Nisan 2023 tarihinde başlayan ve ilk tecrübesini de Eyüpspor başında geçiren Arda Turan, İstanbul temsilcisini adım adım Süper Lig'e taşıyor.

Futbolculuk kariyerinde birçok başarıya imza atan 37 yaşındaki teknik adam, Eyüpspor'u Süper Lig'e çıkarması durumunda teknik direktörlük kariyerindeki ilk başarısına imza atacak. Bu sezon Eyüpspor'un başında 27'si 1'inci Lig ve 2'si Türkiye Kupası olmak üzere toplamda 29 karşılaşmada görev yapan Turan; toplamda 22 galibiyet, 1 beraberlik ve 6 mağlubiyet aldı. 67 puanla ligin zirvesinde yer alan Eyüpspor'da teknik direktör Arda Turan, söz konusu bu karşılaşmalarda maç başına 2.31 puan ortalaması tutturdu.