PKK mensubu bir terörist, alçı kamuflajıyla koluna gizlediği patlama hazır 1 kg 970 gramlık patlayıcı maddeyle ve zaman ayarlı bomba düzeneğiyle metropollerde eylem yapmaya hazırlanırken Mardin Kızıltepe'de kıskıvrak yakalandı.

Mardin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, PKK/KCK terör örgütlerinin faaliyet ve eylemlerinin deşifre edilmesine yönelik gerçekleştirdiği çalışmalarda, yasa dışı yollar vasıtasıyla Suriye sınırından Türkiye'ye giren ve yanında getirdiği bomba düzeneğiyle metropol kentlerde eylem yaparak vatandaşların kanına girmek isteyen bir terör örgütü mensubunu tespit etti. 

BOMBAYI ALÇININ İÇİNE SAKLAMIŞ

Mardin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışması kapsamında Suriye uyruklu olduğu anlaşılan bir şüphelinin Mardin Kızıltepe'de yakalandığı öğrenildi. Şüphelinin sol kolundaki sözde alçının içinde 1 kilodan fazla patlayıcı madde bulundu. 

PATLAMAYA HAZIR BOMBA TESPİT EDİLDİ

Şüpheli şahıs sol koluna alçılıymış gibi bir görüntü vererek patlayıcı maddeleri kamufle etti. Şahsın koluna sarılı şekilde kamufle edilmiş patlayıcı madde olduğu tespit edildi. Öte yandan eylem hazırlığında olduğu anlaşılan teröristin sırt çantasında da şampuan kutusunun içine saklanmış patlayıcı madde bulundu. Ayrıca teröristin sırt çantasında bulunan gizli bölmelerde de zaman ayarlı ateşleme tertibatı ve patlayıcı madde olduğu ekipler tarafından tespit edildi.

TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Ekipler şahsın üzerinde 1 kilo 970 gram ağırlığında patlayıcı madde buldu. Ayrıca şahsın üzerinden zaman ayarlı bomba düzeneği de çıktı. 

Konuya ilişkin soruşturma yürüten Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından alınan karara göre eylem hazırlığında olduğu tespit edilen teröristin tutuklanarak cezaevine gönderilmesine hükmedildi.