Deprem gibi doğal felaketlerin ardından adreslerin bildirilmesi hususuna panik yaşanmaması adına yeni bir uygulamaya geçiliyor. Bundan böyle açık adreslerde 10 haneli adres konu kullanılacak.

DASK'ın başlattığı yeni 'Adres Kodu' uygulaması sayesinde her dairenin kendine ait bir kodu olacak. Nasıl her arabanın kendisine ait özel numaralardan oluşan bir plakası varsa, ev adresleri de bundan böyle 10 haneli özel bir koddan oluşacak. Bu kod sayesinde vatandaşların, açık adreslerini uzun uzun bildirmelerine gerek kalmayacak. Peki, adres kodu nasıl alınır, adres kodumu nasıl öğrenebilirim?

AÇIK ADRES DÖNEMİ BİTTİ! ADRESLERE ÖZEL KOD GELİYOR

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) öncülüğünde 'Adres Kodu' uygulaması hayata geçirildi. Bu bağlamda, kayıtlı olan bütün konutlara 10 haneli özel bir kod verilecek. Böylece hatalı adres bildirimi gibi bir durum söz konusu olmayacak. Deprem sonrasında da vatandaşlara çok kısa bir süre içinde ulaşılabilecek. Her evin, tıpkı araba plakalarında olduğu gibi Ulusal Adres Veri Tabanı (UAVT) numarasına kayıtlı olan evlerin konumları, sahipleri ve özelliklerine bu numara vasıtasıyla ulaşılacak.

Yanlış ve mükerrer poliçe hazırlanması ortadan kalktı

Yeni adres kodu uygulamasıyla sigorta hizmeti çok daha hızlı ve kolay bir şekilde yapılacak. Öte yandan, DASK kapsamı dışında kalan konutlar için yanlış ve mükerrer poliçe hazırlanmasının da önüne geçilecek.

ADRES KODU NASIL ÖĞRENİLİR?

Vatandaşlar adres kodunu nereden ve nasıl öğrenebileceklerini araştırıyor. Adres kodunu öğrenmek içib vatandaşların "adreskodu.dask.gov.tr" internet adresine giriş yapması gerekiyor.