Diyarbakır'da anneler, aylardır Diyarbakır HDP il binası önünde, HDP aracılığıyla Terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan evlatları için nöbet tutmaya devam ediyor.

Demirtaş'a özgürlük isteyenlere tepki

Evladı Terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan bir anne terör suçlarında tutuklu bulunan HDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a yönelik özgürlük naraları atılmasına tepki gösterdi. Acılı anennin evladına kavuşmadığı için duyduğu üzüntüyle Diyarbakır HDP İl Binası önünde, "Benim küçük kızım için kim özgürlük isteyecek?" dedi.

Acılı Anne

"Benim Ceylan'ımın özgürlüğü nerede?"

Evladına kavuşmanın acısıyla bekleyen anne, "Selahattin Demirtaş'a özgürlük istiyorlar. Benim Ceylan'ımın özgürlüğü nerede? Benim Ceylan'ım da bu ülkede öğretmen olacaktı. O küçücük çocuklara eğitim verecekti." ifadelerine yer verdi.

"Bu haykırış Demirtaş ittifakına"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, acılı annenin haykırışını sosyal medya hesabınnda paylaştı. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nın paylaşımı şu şekilde;

Demirtaş İttifakına bu haykırış…

"Selahattin Demirtaş'ın özgürlüğünü istiyorlar! BENİM CEYLANIMIN ÖZGÜRLÜĞÜ NEREDE?"

Evlat Nöbeti

AİHM'İN skandal kararı

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) bir skandala daha imza atarak 6-8 Ekim olaylarının sorumlusu olan Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılması gerektiğini açıklamıştı.

ekim

AİHM'in verdiği bu karara başta HDP, CHP ve İYİ Parti'den destek açıklamaları gelmiş ve Demirtaş'ın serbest bırakılması konusunda açıklamalarda bulunmuşlardı.