Etil alkol ve metanol satışlarıyla ilgili olarak yeni alınan yasaklama kararı bugün Resmi Gazete'de yayınlandı. "Etil Alkol ve Metanolün Üretimi ile İç ve Dış Ticaretine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği" adıyla yayınlanan kararda yönetmelik, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlandı. Karar kapsamında evsel kullanım amacıyla etil alkol ve metanolün internet üzerinden satışının yapılması yasaklandı.

ETİL ALKOL, METANOL VE ALKOLLÜ İÇKİ PİYASASININ GÜVENLİĞİ

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre bu yasak kararı; etil alkol, metanol ve alkollü içkiler piyasasının güvenliğinin tesis edilmesi ve izleme ve takip tedbirlerinin alınması için yayınlandı.

 

Bu bağlamda etil alkol ve metanolün internetten satışına son verildiği bildirildi. Yönetmelikteki geçici maddeye göre evsel kullanım amaçlı yapılacak olan etil alkol satışı, yayım tarihinden başlayarak 60 günlük bir süre ile yapılacak. 

Etil alkol üretim tesisini devredecek veya devralacak gerçek veya tüzel kişilerin vadesi geçmiş vergi borcunun olması durumunda ise devir işlemi yapılmasına müsaade edilmeyecek.