Koronavirüs vaka sayısındaki düşüşten sonra, 'Yasaklar ne zaman kalkacak' ve 'Kabine toplantısı ne zaman' soruları en çok araştırılan gündem konuları arasında yerini aldı. Özellikle restoran ile kafelerle ilgili alınan kararların yeniden istişaresi ve kısıtlaması esnetilmesi öngörülürken, kabine toplantısı tarihi vatandaşlar tarafından merak edilip araştırılıyor. Peki; Kabine Toplantısı ne zaman, hangi gün yapılacak? Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı ne zaman, ve saat kaçta?

CUMHURBAŞKANLIĞI KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyelerinin yaptığı sunumda, restoran ve kafeler ile ilgili alınan kararları da yeniden masaya yatırılması ön görülüyor. Önemli olan konuların istişare edileceği toplantının bu hafta pazartesi günü yapılması beklenmekle birlikte henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

NELER DEĞİŞEBİLİR?

- Salgının seyrine bağlı olarakta, kuralların değiştirilmesine dair seçenekler tartışılıyor.

- Öncelikli olarak sokağa çıkma kısıtlamasına dair saatlerin daraltılabileceği konuşuluyor. Cumartesi/pazar günü uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarının gündüz için kaldırılması da yeni planlamada söz konusu.

- Hafta içi kısıtlama saatlerinin de 21.00'den 23.00'e çekilebileceği belirtiliyor.

- Bir müddet sonra Sağlık Bakanlığı hastanelerinde, normal hasta kabul edilebileceği, ertelenen ameliyatlar ve tedavilere de yeniden başlanabileceği açıklandı.

- Mart ayından itibaren okulların ikinci yarı yılında yüzyüze eğitime geçmesi de tartışılan konular arasında yerini aldı.

- Lokanta ve kafelerin belli kurallarla açılabileceği, buralara HES koduyla girilmesine dair yeni düzenlemeler yapılabileceği öne sürülüyor.