Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının satıbaşları şöyle:

- Milletin ortak değerlerinin istismarı siyasetinin artık sonuna gelinmiştir. 31 Mart eser ve hizmet belediyeciliğinin yükselişinin sembolü olacaktır.

- Şu Eskişehir'e hızlı treni kim getirdi? Yollarıyla ilgili atılan adımlarda kimin imzası var? Bütün yollar kimle inşa edildi? AK Parti...

- 31 Mart, eseri, hizmet belediyeciğinin sembolü olacak. Milletin ortak değerlerinin istismarı siyasetinin artık sonuna gelinmiştir. ülkemizin de şehirlerimizin de kaybedecek bırakın 5 yılı bir günü bile yoktur. 17 kez sandıkta imtihana tuutlduk, alnımızın akıyla çıktık. Hedefimizi yine sandıktan birinci çıkmak, şehirlerimizi eser siyasetiyle yönetmektir.

BAŞKA ÜLKEDE YAŞANSA YERLE YEKSAN OLURDU

- Kaybettiğimiz her anın sadece kendimize değil asıl evlatlarımızın geleceğine yüklenen devasa maliyetleri olacağını biliyoruz. Ardı ardına yaşadığımız darbelerle ülkeye bu kötülüğü yaptılar. Sosyal gerilim ve ekonomik kriz döngüleriyle bu kötülüğü yaptılar. Terör örgütleriyle sınırlarımız boyunca bizi rahatsız ederek bu kötülüğü yaptılar. Hükümete geldiğimiz günden beri kalkınma atılımlarıyla işte bu hain tuzaklarla mücadele ettik. Son 10 yılda yaşadıklarımızdan bir tanesi başka ülkenin başına gelse emin olun yerle yeksan olmuştu. Türkiye'nin üzerindeki tüm oyunları bozduk.

ESKİ GENEL BAŞKANIN DERDİ KOLTUĞA GERİ DÖNMEK

- CHP'nin şehirlerimizi geleceğe hazırlamak gibi bir derdi yok. Güya değişim diye gelen CHP'nin yeni genel başkanı ışık hızıyla tek parti faşizminin kendinden başka fikri olmayan bir zihniyete büründü. Eski genel başkanı derseniz o da kendini gündemde tutmak için yarısı yalan yarısı yanlış ama tamamı cehalet dolu sözlerle bize sataşmaya çalışıyor. Biz nelerle uğraşıyoruz onlar küçük hırslarla siyaset oyunları oynuyorlar. Varsın onlar kendi kısır siyasetlerinin, kavgalarının içinde boğulup gitsinler biz eser siyasetiyle milletimizi gururlandırmaya devam edeceğiz.

ESKİŞEHİR İLÇE ADAYLARI

Alpu: Alpaslan kokulu (MHP)

Beylikova: Vahit Kara

Çifteler: Kadir Bıyık

Günyüzü: Hidayet Özmen: (BBP)

Han: Bekir Belceli

İnönü: Serhat Hamamcı