Ankara'nın Mamak İlçesi Mutlu Mahallesi'nde ikamet eden Sevgi Tekin (33) 3 senedir dini nikahlı eşi olan Gökhan Aktaş'tan (26) 5 ay önce şiddet gördüğü gerekçesiyle ayrıldı.

Tehditlerine devam etmekte olan Gökhan Ağtaş, gece geç saatlerde genç bayanın yaşadığı binaya gitti. 4 katlı bir binanın bodrum katında oturan Tekin'in evine girmek için eline bir parke taşı alan Ağtaş, salonun pencere camını kırdı.

Mutfakta atıştırmalık için hazırlık yapan Sevgi Tekin, kız kardeşleri Sedef Kanlı, Figen Kanlı, yurttan yanına gelen kızı S.K. (16) ve annesi Nuhubet Kanlı panikle ne olduğunu anlamak için salona gittiğinde pencereden içeri giren Ağtaş'ı karşısında gördü. Korkudan odaya girerek kapıyı kitleyen aile kişilerine tehditte bulunan Ağtaş, 'seni burda öldüreceğim ya dışarıya çık veya seni bunların gözü önünde öldüreceğim' dedi. Odada tek kalan Sevgi Tekin'i dövmeye şiddet uygulamaya başlayan Ağtaş, silahla 3 el ateş açarak olay yerinden uzaklaştı.

KAFAMA SİLAHLA VURDU

Evde Sevgi Tekin'in öldürülmesine tanık olan annesi ve kız kardeşleri, başından geçenleri korkunç geceyi anlattı. Kızını muhafaza etmeye çalışırken Gökhan Ağtaş tarafından silahla kafasına vurularak yere düşen Anne Nuhubet Kanlı, "Benim kızım gözümün önünde öldü, beni darp etti. Ben öldüm bittim, başka annelerin canı yanmasın. Hep annelerin ciğeri mi yanacak? Silahla kafama vurdu, ben kendimden geçtim. En ağır ceazaya çaptırılmasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

ABLAM GÖZLERİM ÖNÜNDE ÖLDÜ

Konya'dan ablası Sevgi Tekin'i götürmek için geldiğini dile getiren kardeşi Sedef Kanlı, "Gece mutfakta atıştırmalık bir şeyler hazırlıyorduk Gökhan Ağtaş'ın camı kırarak içeriye girdi. Biz odaya kaçtık. O da arkamızdan geldi. Telefonlarımızı elimizde aldı. Ablama, 'seni burda öldüreceğim ya dışarıya çık veya seni bunların gözü önünde öldüreceğim' dedi. Anneme vurdu, sonra ablamı dövdü. 6 kez ateş etti ablama. Ablamı gözlerimizin önünde vurdu, hiçbir şey yapamadık" dedi.

Gökhan Ağtaş'ın, saat 01.30'da odaya kilitledikten sonra ablasına dışarıya çıkması için 1.47'ye kadar süre verdiğini anlatan Sedef Kanlı, 'Ya çıkarsın veya ailenin gözleri önünde seni vururum' dedi. Biz vuracağını düşünmedik. Ablamı tekmelemeye başladı. Annemin gözünün önünde can verdi ablam. Annem kendisini ablamın önüne atmak istedi, annemi de darp etti.

ÖLÜM TEHTİDİNDE BULUNMASI NEDENİYLE ŞİKAYETÇİ OLMUŞTU

Gökhan Ağtaş'ın önceden tekrar tekrar Sevgi Tekin'i ölüm tehdidinde bulunması üzerine karakola giderek şikayetçi olduklarını belirten Sedef Kanlı, "Daha önce ablamı tehdit etti, polise bildirdik. Ablamı tekrar tehditt etti, 'şikayetini çekersen seni rahat bırakacağim' dedi. Ablam şikayetini geri çekti. Şikayetini geri çektikten 5-6 ay sonra ablamı öldürdü. O süre içinde devamlı evi bastı. Ablamı devamlı, 'seni öldüreceğim' diye tehdit etti, sonunda da yaptı. Gözümüzün önünde katledildi ve de biz bir şey yapamadık. Bir an önce yakalanmasını istiyoruz, en ağır ceza verilsin" diye konuştu.

1 DEĞİL 5 CENAZE ÇIKAR

Sevgi Tekin'in diğer kız kardeşi Figen Kanlı da "Ablamın sevgilisi değildi, imam nikahlı eşiydi, ayrı yaşıyorlardı. Cam kırıldı, ablamın çığlığını duydum, telefonlarımızı aldı. 'Sakın polisi aramaya çalışmayın, burdan 1 değil 5 cenaze çıkar' dedi. Halen elini kolunu sallaya sallaya geziyor. Gözümün önünde ablam öldü. Adam ablamı benden bile kıskanıyordu" dedi. Sevgi Tekin'in cenazesi ise, otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edilerek, toprağa verilmek üzere Konya'ya götürüldü. Olayın ardından kaçan Gökhan Ağtaş'ı arama çalışmaları sürüyor.