İçişleri Bakanlığınca yapılan son açıklamaya göre güvenlik güçleri bir teröristi etkisiz hale getirdi, bir teröristi ise sağ olarak ele geçirdi. Sağ yakalanan teröristin, eski HDP'li vekil Demir Çelik'in oğlu olduğu öğrenildi.

Türkiye'de siyasi kariyeri olan Demir Çelik, Varto Belediye Başkanı olarak, 2008-2010 yılları arasında Barış ve Demokrasi Partisi'nde Genel Başkan olarak ve Halkların Demokratik Partisi'nde (HDP) 24. Dönem Muş Milletvekili olarak görev yapmıştı. Demir Çelik, hali hazırda yurt dışında kaçak bir şekilde yaşamını sürdürürken, "Terörden Arananlar Listesi"nde gri kategoride yer alan terörist oğlu yakalandı.

SİLAH VE MÜHİMMATLARLA BİRLİKTE YAKALANDI

Adı "gri" kategoride yer alan, "Savaş" kod adıyla bilinen PKK terör örgütü mensubu Yoldaş Selim Çelik, Hatay'ın Amanoslar bölgesindeki güvenlik güçlerince gerçekleştirilen operasyonla sağ olarak ele geçirildi. Teröristin yanı sıra 1 tabanca, 2 uzun namlulu silah ve silahlara ait mühimmatlara da ulaşıldı. 

"Bir teröristi daha cezaevinde besleyeceğiz yani?"

Bazı vatandaşlar, teröristin sağ olarak ele geçirilmesine tepki gösterdi. Öte yandan güvenlik güçlerinin ikna yöntemi ile örgütten ayırdığı 100'den fazla teröristin olması da, Türkiye'nin savaş ve katliam yanlısı bir ülke olmadığını, aksine son çare olarak öldürmeyi tercih ettiğini gösteriyor.