Uzun süredir yoğun bakım tedavisi altında bulunan eski başbakan ve Anavatan Partisi'nin bir dönem genel başkanlık görevini yapan 72 yaşındaki Mesut Yılmaz'ın yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Akciğerinde tümör bulunmuştu

2019 yılının Ocak ayında rutin sağlık kontrolünden geçen Mesut Yılmaz, akciğerinde tümör olduğunu öğrenmişti. Ardından 23 Ocak tarihinde operasyon geçiren Mesut Yılmaz'ın akciğerindeki tümör yok edilmişti. Ancak geçtiğimiz Mayıs ayında Mesut Yılmaz, tekrar tümöre karşı savaş vereceğini fark etti. Yapılan kontrollerde bu kez beyninde tümör olduğunu öğrendi.

Mesut Yılmaz siyasi kariyeri

Eski başbakan Mesut Yılmaz, 1991-1999 yılları boyunca farklı görevler yaptı. Bu zaman dilimi içerisinde 3 defa başbakan olarak görev yaptı, ardından farklı bakanlık görevlerine atandı. Anavatan Partisi'nin Genel Başkanı da olan Mesut Yılmaz 11 yıl boyunca bu görevi sürdürdü.

Mesut Yılmaz kimdir?

Tam adı Ahmet Mesut Yılmaz. İstanbul'da 6 Kasım 1947 tarihinde dünyaya gözlerini açmıştır. Siyasi yaşamı ilk kez 1983 genel seçimlerinin ardından ANAP Rize milletvekili olarak meclise giriş yapmasıyla olmuştur. 1986-1990 yılları arasındaki dönemde Turgut Özal'ın kurduğu hükümetlerde Kültür ve Turizm Bakanı ve Dışişleri Bakanı olarak görev yapmıştır.

Genel başkan seçilerek başbakanlık görevine getirildi

O dönem ANAP Genel Başkanı Yıldırım Akbulut istifa etti ve 1991'de bir kongre düzenlendi. Bu kongrede yeni genel başkan seçilen Mesut Yılmaz, başbakan olarak göreve başladı.

Yıl 1995'i gösterdiğinde Türkiye yeniden seçime gitti. Genel seçimlerden sonra kurulan koalisyon hükümetinde yeniden başbakan olan Mesut Yılmaz, 1997'den 1999'a kadar başbakanlık vazifesini üstlendi.