Ümraniye’de eski bakan, milletvekili ve bürokratların oturduğu Yeşilvadi Konakları site yöneticisinin uygulamalarıyla karıştı. Site yöneticisi Zeki Kardaş’ın yaptıkları çok sayıda site sakinini çileden çıkardı. Kendi arasını aylık 8 bin 500 liraya siteye kiralayan Kardaş, özellikle kendisine muhalif olan bazı site sakinlerinin evlerinin önündeki ağaçları projede olmadığı gerekçesiyle kestirdi. Gazetecilerin ulaştığı Kardaş, “arabayı dışarıdan kiralasaydık daha fazla verecektik. Satın alamayız. Çok uyguna kiraladık” diyerek kendin savundu.

İçerisinde Nurettin Canikli, Muammer Güler, Vedat Demiröz gibi eski bakan, milletvekili ve çok sayıda bürokratın oturduğu Ümraniye Yeşilvadi Konakları site yöneticisinin uygulamalarıyla çalkalanıyor. Proje dışında peyzaj yapılıp ağaç dikildiği gerekçesiyle çok sayıda ağaç kesildi. Tepkilere aldırış etmeyen Site Yöneticisi Zeki Kardaş, “bahçe katlarında oturan bazı sakinler kafalarına göre ağaç dikmişler. Çok şikayet geliyordu. Genel Kurul’da karar alındı. Onun için de ağaçları kestik. Kimseye bir husumet gütmüyorum” dedi.

DIŞARIDAN KİRALASAM DAHA PAHALI OLACAKTI

Muhafazakarların ağırlıkta olduğu sitenin yöneticisinin yaptıkları bununla da sınırlı kalmadı. Kendi aracını site işlerinde kullanması için kiraladı. Kardaş kendisini şöyle savundu,” Araba satın almak mümkün değil. Çok da pahalı. Aite yönetimi olarak dışarıdan araç kiralamamız da çok külfetli. Aynı aracı dışarıdan kiraladığımızda 35 bin liraya denk geliyor. Öyle bir paramız yok. Vermemiz mümkün değil. Biz de böyle bir karar aldık. Sitenin işlerinde kullanılması için bir araç kiralamamız gerekiyordu. Fiyat olarak en uygunu benim aracımdı. Aslında bakarsanız üçte bir fiyatına kiraladık. Ben etik olup olmadığıyla ilgilenmiyorum” dedi.

SİYASİLERİN BASKISI UMRUMDA DEĞİL

Site sakinler uygulamalarıyla tepki çeken Kardaş’ı yönetimden almak için genel kurul kararı almak için hazırlık yapıyor. Kardaş, Siyasilerin uygulamalarıyla ilgili de, “ Burası çok büyük bir site. Genellikle burada muhafazakarlar oturuyor, siyasiler de var. Onlar çevrelerini kullanarak baskı yapıyor. Ben yasalar çerçevesinde ne gerekiyorsa onu yapacağım” dedi.

KENDİSİNE AYDA 17 BİN LİRA ÖDÜYOR

Zeki Kardaş’ın kiralama karşılığında şubat ayında site yönetimi olarak kendi aracına 17 bin lira araç kiralama parası ödediği görüldü.