Oldukça zayıflayan Dianov'un son görüntüsü, Ukrayna tarafından "Rus esareti" başlığıyla uluslararası kamuoyuna servis edildi.

Rusya ile Ukrayna arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aracılığıyla 200 savaş esiri takas edildi. Başkan Erdoğan konuya ilişkin, "Değişim savaşın sonlandırılması açısından önemli bir adım." diye konuştu.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Ukrayna ve Rusya arasında savaş esiri takasındaki arabuluculuğu için Türkiye'ye teşekkür etti.

UKRAYNALI ESİRİN GÖRÜNTÜSÜ YÜREK BURKTU

Esirler arasında yer alan Ukraynalı asker Mykhailo Dianov'un, savaş öncesi ve sonrasında çekilen fotoğrafı gündem oldu.

 

Oldukça zayıflayan Dianov'un son görüntüsü, Ukrayna tarafından "Rus esareti" başlığıyla uluslararası kamuoyuna servis edildi.

"SÖZÜM YOK, KORKUTUCU"

Gazeteci Ostap Yarysh tarafından servis edilen görüntüler, Dianov'un oldukça zayıfladığı ve sağ kolunu kullanamaz halde olduğu görüldü.

Yarysh, söz konusu fotoğrafları, "Müzisyen ve Ukraynalı bir asker olan Mykhailo Dianov, kısa süre önce bir mahkum değişiminde serbest bırakıldı. İlk fotoğraf, Azovstal kuşatması sırasında çekildi. İkinci fotoğraf, Rus esaretinden sonra çekildi. Sözüm yok korkutucu." ifadeleriyle paylaştı.


"HEPSİ BİZİM MİSAFİRİMİZ"

Erdoğan, bugün cuma namazı çıkışında yaptığı açıklamada, esir takası konusunun da üzerinde ısrarla durduklarını vurgulayarak, "Esir takasında da 200 ismin üzerinde durmuştuk. Bu 200 ismin hepsi de bizde mevcut ve bunlar tamamıyla bizim misafirimiz, bizim kontrolümüzde. Bunların içerisinde bir tanesi Sayın Putin'in ısrarla üzerinde durduğu bir isimdi. Bu ismi de biz Rusya'ya gönderdik. Şu an itibarıyla da bu süreci kararlı bir şekilde sürdürüyoruz. Bizdeki misafirlere de sahip çıkıyoruz." diye konuşmuştu.