KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cenevre'deki Kıbrıs konferansına ilişkin, "Ne kadar haklı olduğumuzu tüm dünyaya göstereceğiz" şeklinde konuştu.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cenevre'de 27-29 Nisan'da yapılacak gayriresmi Kıbrıs konferansına yönelik, "Ne kadar haklı olduğumuzu tüm dünyaya göstereceğiz. En büyük gücümüz, Türkiye'nin büyük bir mutabakatla, yüzde yüz bizim arkamızda olmasıdır." dedi.

27-29 Nisan'da Birleşmiş Milletler öncülüğünde Cenevre'de yapılacak, Kıbrıslı taraflar ve garantör ülkeler Türkiye, Yunanistan ve İngiltere'nin de katılımı ile düzenlenecek 5+1 formatındaki gayriresmi Kıbrıs konulu konferans evvelinde temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye gelen KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, ziyaret evveli Ercan Havalimanı'nda açıklamalar yaptı.

TATAR'DAN YOĞUN GÖRÜŞME TRAFİĞİ

Tatar, Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yardımcısı Fuat Oktay ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmeler yapacağını söyledi.

Yarın sabah Cenevre'ye gideceklerini bildiren Tatar, Cenevre'de Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüşeceğini, konferans esnasında da yoğun görüşmeler olacağını, bunların da planlandığını ifade etti.

"TÜRKİYE BİZE TAM DESTEK VERECEK"

Tatar, Cenevre'de meselenin esasını, prensiplerini ve egemenliği görüşeceklerini altını çizerek güven yaratıcı önlemler ve kapalı Maraş gibi konuları görüşmeye niyetlerinin olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, "Yeni bir iradenin temsilcisiyim, söylediklerimiz ve sözlerimiz var. Türkiye ile de bunları netleştirdikten sonra, tüm dünyaya Kıbrıs'taki haksızlıkları, niçin Kıbrıs Türk halkının bunca senedir mağdur olduğunu ve Kıbrıs Türk halkının tüm iyi niyetine karşın bir sonuç alınamadığını detaylı bir şekilde kendileriyle paylaşacağız. Ne kadar haklı olduğumuzu tüm dünyaya göstereceğiz. En büyük gücümüz, Türkiye'nin büyük bir mutabakatla, yüzde yüz bizim arkamızda olmasıdır. Orada da Türkiye bize tam destek verecek." ifadelerini kullandı .