Hatırlanacağı üzere, Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi Erol Mütercimler, Haber Global TV ekranlarında katıldığı bir programda yazar Müfid Yüksel ile girdiği tartışma sırasında sesini yükselterek imam hatip mezunlarına hakaret etmiş, "O imam hatipten mezun olanlar bakın karşımıza ne olarak çıkıyor, sahtekar, cinsi sapık, ahlaksız." cümlelerini kullanmıştı.

Olay kamuoyunda büyük tepki görmüş, Mütercimler'in açıklamaları sosyal medyada gündeme oturmuştu.

Suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdiler

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği'nin sosyal medya platformu Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Erol Mütercimler'in imam hatip camiasıyla ilgili haddini aşan, iftira ve hakaret içeren ithamları hakkında ÖNDER olarak hukuki süreç başlatıyoruz. Kimsenin Türkiye'nin güzide okulları ve mezunlarını kötülemesine ve iftiralarına izin vermeyeceğiz." demişti.

ÖZÜR DİLEDİ

Gelen tepkilerin ardından bir televizyon kanalının yayınına video konferansla bağlanan Mütercimler, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

"Benim yanlışım nerede oldu biliyor musunuz? O cümleyi kurmadan yine uzun uzun o konuşmaları yineleyerek o konuşmayı yapmalıydım. Bir anda izleyici bunu nasılsa anlar, stüdyodaki herkes anladı... Birilerinin bunu alıp köpürtecekleri aklıma gelmedi. Köpürtmek hakları mı? Hakları. Çünkü o okuldan mezun olmuşlar. O cümleyi alırsanız, 'Bana hakaret ediliyor" sonucu çıkar. Bir öğretmen olarak şunu söylüyorum; O yayınlanmış bölümü dinleyip, kalbi kırılan, üzülen, 'Erol Mütercimler'den bu nasıl çıkar.' diye üzülmüş bütün imam hatip lisesi mezunlarından ve şu an öğrencisi olan herkesten çok özür diliyorum. Onları üzdüğüm için, bir öğretmen olarak okul ve öğrenciler için böyle bir cümlenin sarf edilip bana bağlanmış olmasından dolayı çok üzüldüm."

Öte yandan Diyanet İşleri Başkanlığı, konuya ilişkin olarak Erol Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulundu.