Daha önce Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ermenistan tarafının, Azerbaycan'ın işgalden arındırdığı topraklarda tekrar ateşkesi ihlal edip provokatif eylemlerde bulunduğu belirtilmişti. Gelen bilgilere göre, Azerbaycan'ın işgalden arındırdığı Dağlık Karabağ topraklarında yer alan ormanlık alanın içinde gizlenen Ermenistan güçleri, son bir hafta içinde gerçekleştirdikleri saldırılarla 4 Azerbaycan askerini şehit etti.

ERMENİLER, RUSYA TARAFINDAN ÖRGÜTLENİYOR

Dağlık Karabağ bölgesinde yenilgiyi kabul eden Ermenistan'ın, Hanket ve diğer yerlerde Rus Barış Gücü birliklerinin kontrolünde yaşamalarına müsaade edilmişti. ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, bölgede yaşayan Ermenilerin, Rusya tarafından örgütlendirildiklerini ifade etti.

SİLAHLI ÖRGÜT YAPILANMASINA ZEMİN HAZIRLANIYOR

12 Aralık 2020 tarihinde Rus Barış Gücü kontrolündeki Hadrut bölgesinde telefon hattı için çekim yapan Azerbaycanlı personellere otomatik silahlarla ateş açan Ermenilerin, 10 Kasım 2020 tarihinde Rusya'nın arabuluculuğunda, Azerbaycan ve Ermenistan arasında imzalanan ateşkesi ihlal ettiğini belirten Gülbey, sözde Dağlık Karabağ Cumhurbaşkanı Aryik Harutyunyan'ın, söz konusu Ermenilerin Karabağ'a geldiğinden bu yana Rus Barış Gücü birliklerinin kontrolündeki bölgeler içinde beraberce gezinip toplantı yaptıklarını, bu doğrultuda yeni silahlı örgüt yapılanmalarına zemin hazırladıklarına ilişkin duyum aldıklarını ifade etti.

KARABAĞ BÖLGESİNE 37 BİN ERMENİ YERLEŞTİ

Rus TV adlı kanalın altyazı geçip Dağlık Karabağ bölgesine toplamda 37 bin Ermeni'nin getirip yerleştirildiğini yazdığını söyleyen Gülbey, "Bu Ermeniler kim ve neden bu kadar çok sayıda gelerek bölgeye yerleşti? Buraya getirilen Ermeniler ile birlikte Rus Barış Gücü Komutanı Rüstam Muradov neden toplantı yapıyor? Bu toplantılar içinde neler konuşuluyor, bilinmiyor." dedi.