Daha önceki iki insani ateşkes anlaşmasını da kendisine yakışır bir kalleşlikle ihlal eden haydut devlet Ermenistan, üçüncü kez insani ateşkesi ihlal etmekte gecikmedi. İhlalin ardından açıklama yapan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, ihlalin sorumlusunun Ermenistan olduğunu belirtti ve Ermenistan'ın Azerbaycan askerlerini şaşırtmak için kullandıkları hain yöntemleri bir bir ortaya çıkarttı. Hacıyev açıklamalarında, Ermeni askerlere Azerbaycan üniforması giydirildiğini söyledi. Ortaya çıkan bir fotoğraf da bu kalleş planı gözler önüne serdi.

ERMENİ ASKERLERE AZERBAYCAN FORMASI GİYDİRDİLER

Hikmet Hacıyev, söz konusu fotoğrafın Ermenistan Savunma Bakanlığı tararfından paylaşıldığını söyledi. Fotoğrafta Ermenistan Savunma Bakanı'nın da yer aldığı bir grup askerin oturduğu görülürken, bakanın yanında oturan çıplak ayaklı askerin üzerinde Azerbaycan ordusuna ait üniformanın olması da dikkatlerden kaçmadı. Hacıyev, bir Ermeni askerinin Azerbaycan'a ait askeri üniformalarla aynı bir üniformayı giymesinin ciddi şüpheler uyandırdığına dikkat çekti.

SAVAŞ ALANINDA MANKEN KULLANIYORLAR

Ermenistan, cephede sürekli olarak bozguna uğramasından ötürü yeni yöntemler kullanarak Azerbaycan askerlerini şaşırtmaya çalışıyor. Ermeni askerlerin daha önceden savaş alanına manken getirdiği ve bu mankenleri sivil olarak giydirerek cephelere yerleştirdiği biliniyordu.

Ermenistan ve PKK terör örgütünün kirli iş birliği

Teröristlere de Azerbaycan üniforması giydiren kalleş devlet Ermenistan'ın, bu teröristlerin Azerbaycan üniforması giymelerinden ötürü; öldürülmeleri halinde teröristleri Azerbaycan'ın Suriye'den getirdiği paralı askerler olarak göstererek algı oluşturmaya çalışacakları öğrenildi.