Dağlık Karabağ bölgesindeki çatışmalarda durum tamamen Azerbaycan'ın kontrolünde. Gelen bilgilere göre Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, Ermenistan ordusundan bir tabur askeri yok ederek büyük bir savaş başarısı elde etti. Saldırının ardından bir basın toplantısı düzenlendi. 

Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Artsrun Hovhannisyan'ın konuşma yaptığı esnada yanında bulunan bir askerin tavırları dikkat çekti. Askerin toplantıya terlikle gelmesi ve ciddiyetsiz, disiplinsiz hareketler sergilemesi toplantıya damgasını vurdu. İşte Ermenistan ordusunun bir bir dağıldığını ve disiplinden yoksun olduğunu ortaya koyan fotoğraf...

SALDIRIDAN SONRA BİLE GEVŞEK DAVRANDI

Sözcü konuşmasını yaptığı esnada oraya terlikle gelen bir askerin görüntüleri dikkat çekti. Askerin sergilediği ciddiyetsiz tavırlar, Ermenistan ordusunun ne kadar vasat bir seviyeye düştüğünü bir kez daha gözler önüne serdi. Ermeni ordusunun disiplinsiz olduğunu gösteren görüntülerde askerin gevşek hareketleri tepki gördü.

Bir tabur Ermeni askeri etkisiz hale getirildi

Cephede kontrolü elinde tutan Azerbaycan ordusu, geçtiğimiz gün Cebrail istikametinde gerçekleştirdiği operasyonla Ermenistan ordusunun 556. alay taburunu etkisiz hale getirdi. Ermenistan, çok değerli komutanlarını bu operasyonla kaybetti. 

Askerler cepheye girmeyi reddediyorlar

Azerbaycan ordusu tarafından bozguna uğrayan askerler, onlara karşı savaşmayı reddediyorlar. Alay komutanının, askerleri savaşa göndermediği için görevine son verildiği bilgisine ulaşılırken öte yandan savaşmak istemeyen askerler hakkında soruşturma başlatıldığı da öğrenildi.